eur:
394.65
usd:
369.44
bux:
65343.37
2024. április 23. kedd Béla

Paczolay: Az Alkotmánybíróság tagjai nem politizálnak

Az Alkotmánybíróság a regisztrációval kapcsolatos döntésekor nem lépte túl a hatáskörét - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Paczolay Péter, a testület elnöke. Szerinte a választójog gyakorlását korlátozza az előzetes regisztráció.

Vizsgáltuk, hogy indokolt-e a szabályozás, szükséges vagy arányos-e, és azt találtuk, hogy ez a választójog gyakorlásához az alaptörvényben biztosított lehetőséget korlátozza.

Ezzel indokolta Paczolay Péter, az Alkotmánybíróság elnöke döntését, amely szerint alaptörvény-ellenesnek ítélték a választási eljárásról szóló törvény több rendelkezését, így a minden választóra kiterjedő regisztrációs kötelezettséget.

A taláros testület vezetője kiemelte, hogy a regisztrációval kapcsolatos döntéskor nem lépték túl a hatáskörüket.

Az Alkotmánybíróság elnöke arról is beszélt, hogy nem lenne szerencsés, ha a testület tagjai politizálnának. Hozzátette: ilyen esetre az elmúlt időben nem került sor.

Paczolay Péter elutasít minden olyan véleményt, amely szerint a testület tagjainak állásfoglalását politikai nézeteik befolyásolnák.

Hanganyag: Exterde Tibor

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Az első számú globális megatrend lett a mesterséges intelligencia boom, ami alapjaiban ír át üzleti modelleket, diszruptálhat iparágakat és felborítja az eddigi játékszabályokat. Egy teljes konferencianapon keresztül azzal foglalkozunk az AI in Business c. rendezvényünkön, milyen változásokat hoz az AI az üzlet számára az egyes szektorokban és területeken. Mellébeszélés helyett üzleti stratégiákat, valós megoldásokat és use case-eket mutatnak be a témát ismerő tanácsadók, IT-beszállítók, és azok a vállalati vezetők, akik már aktívan keresik vagy már meg is találták az AI-ban rejlő üzleti lehetőségeket. A Portfolio AI in Business rendezvényéről ebben a cikkünkben számolunk be.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×