eur:
388.5
usd:
360.53
bux:
68568.49
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Kubatov: Egyik pártnak sem okoz versenyhátrányt az előzetes választási regisztráció

A választások előtti előzetes feliratkozás is a témája lesz a Fidesz és a KDNP ma kezdődő három napos kihelyezett frakcióülésének, mondta Kubatov Gábor, a Fidesz pártigazgatója az InfoRádió Aréna című műsorában. Azt mondta, a párton belül nem találkozott a rendszer bevezetését elutasító véleménnyel.

Ma este kezdi meg a parlament őszi ülésszakára felkészülő frakcióülését a Fidesz és a KDNP a sárvári négycsillagos Park Inn Hotelben. A tanácskozás három napig tart, és információink szerint szó lesz az IMF tárgyalásokról, a munkahelyvédelmi akciótervről és számos közoktatási kérdésről.

A választási eljárással kapcsolatban biztosan egyeztetnek az előzetes regisztrációról, vagy feliratkozásról. Kubatov Gábor pártigazgató erről az InfoRádió Aréna című műsorában azt mondta, a párton belül nem találkozott a rendszer bevezetését elutasító véleménnyel.

Mint fogalmazott, a legszebb szakaszban van a törvényalkotás, mert még minden javaslat az asztalra kerül. Megerősítette: a párton belül nincs nagy ellenállás a kérdésben. A világban sok helyen - angolszász országokban is - van feliratkozás vagy regisztráció, amelyek jól működnek.

Kubatov Gábor szerint a 2006-os számokból kitűnik, hogy akkor nagyjából 30 ezer olyan ember volt, aki nem szerepelt a magyarországi névjegyzékben, ami tehát pontatlan.

A regisztráció mellett szóló másik érv az is, hogy hasonló megítélés alá kerüljön mindenki, nem lehet ugyanis megtenni, hogy a határon túli magyaroknak és a kisebbségeknek fel kell iratkozniuk, a határon belülieknek viszont nem.

Úgy véli, nem lesz olyan párt, amelynek ez versenyhátrányt okozna.

Az Aréna teljes adását meghallgathatja, ha ide kattint.

Hanganyag: Ignáth Márk

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×