eur:
393.79
usd:
364.95
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Ezek a legjobb budapesti és vidéki középiskolák

Az ELTE Radnóti Miklós Gyakorlóiskolája, a Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium, a veszprémi Lovassy László Gimnázium és a győri Révai Miklós Gimnázium - idén ezek az intézmények vezetik a középiskolai rangsorokat.

Az ELTE Radnóti Miklós Gyakorlóiskolája, a Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium, a budapesti Eötvös József Gimnázium - a Köznevelés 2012-es gimnáziumi rangsorának élén ez a három intézmény áll.

Az oktatási szaklap minden évben három szempont három szempont - a nyelvvizsgát szerző diákok száma, az Országos Középiskolai Tanulmányi Versenyen elért eredmények, illetve a középszintű érettségin elért átlagpontszám - alapján értékeli a gimnáziumokat, a szakközépiskolákat és a vegyes, vagyis mindkét típusú osztályokat indító intézményeket.

A vizsgált 355 gimnázium közül a tanulmány készítői 36-ot minősítettek kiválónak, 54-et jónak és 178-at közepesnek. A 417 magyarországi szakközépiskola közül 42 szerezte meg a kiváló minősítést, 63 jó, 178 intézmény pedig közepes eredményt ért el, míg a vegyes középiskolák csoportjában 20 kiváló, 30 jó és 100 közepes teljesítményű iskola van.

Végzősök a budapesti Zrínyi Gimnáziumban

A legjobbak között szerepel - többek között - a váci Boronkay György Műszaki Középiskola, a győri Jedlik Ányos Informatikai és Gépipari Középiskola, a budapesti Puskás Tivadar Technikum, a gödöllői Premontrei Szent Norbert Gimnázium és Szakközépiskola és az Alternatív Közgazdasági Gimnázium.

A részletes listát - szempontok alapján rendezve - itt nézhetitek meg.

Egy másik középiskolai rangsor

Idén a Quattrocento Kiadó is összeállította a magyar középiskolák rangsorát, ez a szempontrendszer azonban különbözik a Köznevelés-listáétól. A tanulmányi eredményt 80 százalékban, a tanulmányi szolgáltatásokat - például a termek felszereltségét vagy a tehetséggondozó szakkörök számát - 12 százalékban, a "kényelmi szolgáltatásokat" - például a szabadon használható számítógépek számát vagy a megközelíthetőséget - 8 százalékban vették figyelembe.

A listán a Fazekas Mihály Gimnázium mögött a szintén fővárosi Szent István Gimnázium végzett, a harmadik a veszprémi Lovassy László Gimnázium lett.

A vegyes, gimnáziumi és szakközépiskolai képzést is nyújtó középiskolák közül sorrendben a budaörsi Illyés Gyula Gimnázium és Közgazdasági Szakközépiskola (17.), a nagykanizsai Batthyány Lajos Gimnázium és Egészségügyi Szakközépiskola (23.), valamint a székesfehérvári Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakközépiskola (28.) szerepelt a legjobban.

A teljes középiskolai rangsort itt és itt nézhetitek meg.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×