eur:
394.05
usd:
365.7
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Nagy forgalom várható az autópályákon

A háromnapos hétvége miatt nagyobb turistaforgalom várható az M1-es, az M3-as, az M5-ös és az M7-es autópályákon, a határátkelők környékén és a tranzitútvonalakon - hívta fel a figyelmet szombat reggel kiadott közleményében az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK).

A külföldi turisták miatt elsősorban a röszkei, a nagylaki, az ártándi és a záhonyi határátkelőhelynél lehet jelentős torlódással számolni vasárnapig a kilépő irányban. Mivel a vendégmunkások szabadságolási időszaka fokozatosan véget ér, ezért főképp vasárnap délután ezeknél az átkelőknél belépő irányban is várakozásra kell készülni - írta az ORFK.

A police.hu oldalon közzétett tájékoztatásában a rendőrség közölte azt is, hogy a hétvégén folytatódnak az augusztus 10-én indult közúti ellenőrzések, ezért fokozott rendőri jelenlétre lehet számítani az ország egész területén.

Az autópályák közül az M3-as 13-as kilométerszelvényénél hídjavítás miatt kell átterelésre és sebességkorlátozásra készülni, amely mindkét irányt érinti, az M31-es úton pedig Gödöllőnél, a jobb pályatesten - azaz az M0-s felől az M3-as felé vezető oldalon -, a 11-es és a 13-as kilométerszelvény közötti szakaszon garanciális munkákat végeznek, így ott szintén 80 kilométer/órás sebességkorlátozás van érvényben.

A 7,5 tonna megengedett össztömegű és a veszélyes árut szállító közúti járművek számára érvényben van a kamionstop.

Az ORFK tájékoztatása szerint a közutakon az elmúlt napon a rendőrség összesen 139 közlekedési balesetnél intézkedett. Ezek közül egy halálos volt, további 10 baleset súlyos, 32 pedig könnyű sérüléssel járt. Ezeken felül 96, személyi sérülés nélküli, anyagi kárral járó baleset történt.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×