INFORÁDIÓ 

2018. március 21. szerda
Benedek

Régen ült már ennyi pénzen a magyar állam - lapszemle

Infostart / InfoRádió
Az ezermilliárd Vértesi-fillérről lehet olvasni a Népszabadságban. A Magyar Nemzet arról ír, hogy a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat háztartási segítőket toboroz Svájcba.

A Népszabadságban az olvasható, hogy a Magyar Villamos Művek az elmúlt másfél évben összesen ezermilliárd "szénfillért", vagyis 10 milliárd forintot szedett be szénipari szerkezetátalakítási támogatás címen a lakossági villanyszámlákon, de nem utalta át a veszteséges Vértesi Erőműnek, mert azt az uniós szabályozás 2010 után már nem teszi lehetővé.

A Magyar Nemzet azt írja, hogy a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat háztartási segítőket toboroz Svájcba. A legtöbb jelentkező a kilátástalanság és a fojtogató hitelek miatt döntött úgy, hogy hátrahagyja a családját és több diplomával kétkezi munkát vállal.

Az Index szerint a Fidesznek Lázár János nélkül sem kell túlzottan aggódnia a hódmezővásárhelyi időközi polgármester-választáson. Három kihívó próbálkozik a kormánypárt jelöltje, Almási István ellen. Az LMP ki sem áll.

A Diákhitel Központ Zrt. az önköltséges szakra felvett 25 ezer diák harmadával, vagyis 8 ezer hiteligénylővel számol az első félévben - írja a Napi Gazdaság. A Diákhitel II. kétszázalékos kamattal vehető fel.

Július végére tízhavi csúcsra ugrott a kormány jegybanki betéteinek állománya és ha a magán-nyugdíjpénztári vagyonelemek legutolsó adatát is figyelembe vesszük, akkor is elmondhatjuk, hogy régen "ült" már ennyi pénzen a magyar állam - fogalmaz a Portfolio.hu szerzője.

2009 óta megháromszorozódott a postai úton küldött hamisítványok száma - olvasható a Pénzcentrum.hu cikkében. A Hamisítás Elleni Nemzeti Testület szerint a jelenség hátterében az internetes rendelések térhódítása áll.

Hanganyag: Herczeg Zsolt
A címlapról ajánljuk