INFORÁDIÓ 

2018. március 19. hétfő
Bánk, József

Bemutatkozik Balog Zoltán

Infostart / InfoRádió
Az új háromdimenziós ingatlan-nyilvántartás megteremtéséről, valamint a bányászati törvény módosításáról döntenek hétfőn az országgyűlési képviselők. Két bizottság előtt is ismerteti programját a Nemzeti Erőforrás Minisztérium élén Réthelyi Miklóst váltó Balog Zoltán.

A parlament ifjúsági, szociális, családügyi és lakhatási bizottsága, majd a nemzeti összetartozás bizottsága előtt ismerteti programját Balog Zoltán, aki a csütörtökön lemondott Réthelyi Miklóst váltja a Nemzeti Erőforrás Minisztérium élé.

A képviselők hétfő délután elfogadhatják a földmérésről és térképészetről szóló törvényjavaslatot. A Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter által jegyzett dokumentum értelmében a technikai és technológiai fejlődés, valamint a szakma és a gazdaság igényeire tekintettel vált szükségessé e szabályozás átfogó felülvizsgálata. A javaslat részét képezi például a háromdimenziós egységes ingatlan-nyilvántartás jogszabályi hátterének megteremtése is, amelyen a tervek szerint ábrázolhatóak lennének például a felüljárók, alagutak, mélygarázsok és a közművek is.

A bányászatról szóló törvény módosításának értelmében a képviselők egy olyan uniós jogharmonizációs lépésre bólinthatnak rá, amely miatt az Európai Bizottság már kötelezettségszegési eljárást is indított Magyarországgal szemben.

A képviselők ezután megkezdik a nemzeti vagyonról szóló törvény módosításának vitáját. A Magyar Export-Import Bank közvetlen állami tulajdonba vételéről várhatóan holnap szavaz az Országgyűlés.

A címlapról ajánljuk