eur:
391.28
usd:
366.66
bux:
68142.02
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

Giró-Szász: A bankbetétek védettek és biztonságosak

A kormány határozottan cáfolja azokat a rémhíreket, miszerint a kormány befagyasztani készül a bankbetéteket - jelentette ki a kormányszóvivő. Giró-Szász András hangsúlyozta: felkérnek mindenkit, hagyjon fel ezen pletykák terjesztésével.

Minden alapot nélkülöznek azok a rémhírek, hogy a kormány befagyasztaná a lakossági bankbetéteket - mondta a kormányszóvivő. Giró-Szász András hozzátette: a bankbetétek biztonságban vannak.

"Világosan kell látni, hogy ezek a híresztelések megtévesztik az embereket, mindez roppant felelősséggel jár, a kormány felszólít mindenkit, hogy hagyjon fel ezzel, és folyik a vizsgálat az ügyben, hogy kik azok, akik ijesztgetik a lakosságot"

A kormányszóvivő határozottan kijelentette: nincs és nem is készül olyan titkos kormányrendelet, amely ezzel foglalkozna. Giró-Szász András utalt rá, hogy péntek délelőtt a kormányfő is hasonlóképpen vélekedett erről. Orbán Viktor akkor azt mondta: a bankbetétekhez a kormánynak semmi köze.

A kormányszóvivő elmondta: a bankbetétekkel kapcsolatos jogi szabályozások nem változtak, ugyanaz a garancia van, mint korábban, azaz az Országos Betétbiztosítási Alap, ha szükséges, 100 ezer euróig garantálja a bankbetéteket.

Giró-Szász András kérdésre válaszolva közölte: az Országos Betétbiztosítási Alap vagyona valóban átkerült 2012. január elsejétől az Államadósság Kezelő Központ kezelésébe, de erről nem a kormány, hanem az alap igazgatósága döntött, az igazgatóságban egyébként a kormány is képviselteti magát, a Magyar Nemzeti Bank, a pénzügyi felügyelet, a takarékszövetkezetek és a bankok mellett.

Szerző: Panulin Ildikó

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×