eur:
389.27
usd:
362.09
bux:
68514.78
2024. május 8. szerda Mihály

Szekeres: Már a Bajnai-kormánnyal megkezdődött a korszakváltás az MSZP-ben

Vége a gyurcsányizmusnak az MSZP életében - mondta Szekeres Imre az InfoRádió Aréna című műsorában. A szocialista képviselő hozzátette, hogy a korszakváltás azonban nem egyik pillanatról a másikra történik, hosszú folyamat és macerás munka lesz.

"Ahogy Tóbiás József a frakcióülés után a közös álláspontot megfogalmazta: vége a gyurcsányizmusnak, ami korábban nagyon fontos eleme és meghatározó része volt a szocialista pártnak" - értékelte a Demokratikus Koalíció megalakulását az InfoRádió Aréna című műsorában Szerekes Imre.

A szocialista parlamenti képviselő azonban figyelmeztetett: ez egy folyamat lesz, a változás nem egyik napról a másikra következik be, és szerepe lesz benne "annak az intellektuális teljesítménynek, amit fel tudunk mutatni arról, mit gondolunk Magyarország problémáinak a megoldásáról, annak a szervezeti erőnek, amelyet az MSZP jelent, és amelyet meg akarunk erősíteni, valamint annak a társadalmi kapcsolatrendszernek, amire törekszünk".

Ez tehát kifejezetten macerás munka, nagy, látványos akciók aligha helyettesíthetik - vélekedett Szekeres. A cél tovább dolgozni, kapcsolatot tartani a választópolgárokkal, részt venni a költségvetési vitában - és ezt is csinálják. "Van már jelszónk is, valamelyik reggel találtuk ki: nem engedünk a 48-ból. Mi 48-an nagyon komolyan vesszük a kötelezettségünket, amelyet a választók bizalmából, lehetőségként kaptunk" - fogalmazott a képviselő.

Szekeres emlékeztetett, hogy az új korszak tulajdonképpen nem most kezdődik, hanem hosszabb folyamatról van szó, hiszen rendkívül sok változás volt már a kormányzásuk utolsó évében is, amikor Bajnai Gordon félig politikai, félig szakértői kabinetjét, amelyet az MSZP akkori parlamenti frakciója maradéktalanul támogatott.

"Ez nagyon nagy politikai tett volt, Mesterházy Attila akkor frakcióvezetőként megmutatta, hogy nagyon nehéz politikai helyzetben képes a frakció támogatását válságkezeléshez biztosítani. A folyamat folytatódott a választás után is, amikor ellenzéki pártként meg kellett ráznunk magunkat, és eldönteni, hogy kevesebben, másképpen, más lehetőségekkel, hogyan politizálunk tovább" - mondta Szekeres Imre.

Az Aréna műsorát meghallgathatja itt!

Hanganyag: Hlavay Richárd

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Már palesztinbarát sátortábor van Bécs leghíresebb egyetemén is

Már palesztinbarát sátortábor van Bécs leghíresebb egyetemén is

Aktivisták palesztinbarát tiltakozó tábort létesítettek Európa egyik legrégebbi egyetemének udvarán. A mintát az amerikai egyetemek tiltakozói jelentették. A rendőrség kivonult a helyszínre, de nem tiltotta be a tüntetést. A hasonló megmozdulások számos ország egyetemein immár szinte mindennapossá váltak.

Érkezik a kínai elnök, szerdától óriási lezárások jönnek a fővárosban – itt vannak a részletek

Mutatjuk, melyik fővárosi útvonalakon mikor kell jelentős korlátozásra számítani.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
Sok társasházban nem figyelnek erre, pedig milliók múlhatnak rajta

Sok társasházban nem figyelnek erre, pedig milliók múlhatnak rajta

A társasházakban a közös költségek inflációkövető emelése elkerülhetetlen a növekvő üzemeltetési költségek és az elengedhetetlen felújítások finanszírozása miatt, ami jelentős anyagi terhet ró a lakástulajdonosokra - írja a Világgazdaság. A társasházak számára emellett kiemelten fontos lenne a felújítási alap létrehozása és fenntartása ahhoz, hogy az állami kamattámogatott hitelt igénybe tudják venni. Egy átfogó felújítás pedig milliós értéknövekedést jelenthet akár az egyes lakásoknál is.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×