eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Matolcsy: Kész a turizmusról szóló törvény tervezete

Elkészült a turizmusról és vendéglátásról szóló törvény tervezete, amely ősszel kerülhet a parlament elé - jelentette be a nemzetgazdasági miniszter.

Matolcsy György az Országgyűlés sport- és turizmusbizottsága előtti meghallgatásán azt mondta: a javaslatról már szeptemberben megkezdik az egyeztetést a szakmai szervezetekkel és a parlamenti pártokkal.

Szólt arról is, hogy bár a versenyképesség miatt szükség lenne a vendéglátóipart és a turizmust érintő áfacsökkentésre, azt egyelőre ebben a törvényben nem tudják érvényesíteni az államháztartás jelenlegi helyzete miatt.

A jövő évtől bővül a Széchenyi Pihenőkártya rendszere. A nemzetgazdasági miniszter a parlament sport- és turizmusbizottságának ülésén elmondta, hogy három elkülönülő számla tartozik majd a kártyához, és nő a munkáltató által kiadható összeg is: szálláshely szolgáltatásra 225 ezer forint, meleg étkezésre 150 ezer forint, szabadidős, egészségmegőrző célra 75 ezer forint áll majd rendelkezésre.

Matolcsy György megerősítette, hogy az üdülési csekkek a jövő évben is felhasználhatók, de a Széchenyi Pihenőkártyának három-négyszer nagyobb lesz a vásárlóereje elődjéhez képest.

Címlapról ajánljuk
A fejlett országokban trend lett az otthoni munkavégzés, idehaza más a helyzet

A fejlett országokban trend lett az otthoni munkavégzés, idehaza más a helyzet

Az Európai Unióban a foglalkoztatottak 22,5 százaléka, míg Magyarországon 10,6 százalék dolgozott otthonról 2022-ben – derült ki az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány elemzéséből. A tanulmány szerzője, Erdélyi Dóra az InfoRádióban elmondta: minél fejlettebb egy ország, annál inkább jellemzőbb a home office gyakorlata.

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 18:11
×
×
×
×