eur:
401.52
usd:
367.26
bux:
74264.68
2024. október 14. hétfő Helén

Gyurcsány: Ha el akarnám hagyni az MSZP-t, már megtettem volna

Gyurcsány Ferenc nem akarja elhagyni az MSZP-t; a szocialisták szerdai, több mint kilenc órán át tartó frakcióülése után újságíróknak azt mondta, ha lenne ilyen szándéka, már kilépett volna. Azt is közölte: eldőlt, lesz pártszavazás.

A volt miniszterelnök kifejtette: továbbra is az a szándéka, hogy az MSZP erős, befolyásos balközép párt legyen, és nem akarja azt elhagyni. A Demokrata Pártról szólva - amelynek megalakításáról szerdán számolt be a Magyar Nemzet, hozzátéve, hogy abban vezető tisztséget tölthet be a volt miniszterelnök - úgy fogalmazott, "nagyobb a füstje, mint a lángja".

Gyurcsány Ferenc elmondta: megszokta, hogy a pártvezetők körében "árnyalt" a megítélése, és azt is tudja, sokan nem boldogok attól, hogy pártszavazást kezdeményezett. Ezt a szándékot azonban végül elfogadta a párt, lesz pártszavazás - tette hozzá.

Tájékoztatóján a korábbi kormányfő határozottan cáfolta azt a sajtóértesülést, hogy a frakcióülésen azzal fenyegette volna párttársait, hogy a Táncsics Alapítvány vezetőjeként továbbra is nagy hatalma van az MSZP-ben.

Hanganyag: Sigmond Árpád

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.14. hétfő, 18:00
Palócz Éva
a Kopint-Tárki vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×