eur:
389.64
usd:
361.97
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Szócska Miklós: Jó néhány kórház állami kézbe kerül - hetilapszemle

Enyhén csökkent, de még mindig 56 százalék a Fidesz támogatottsága - írja a Heti Válasz. A hetilap a Nézőpont Intézet novemberi közvélemény-kutatásának adatait közli a parlamenti pártok népszerűségéről. A Figyelő Szócska Miklóssal közöl interjút. Az egészségügyi államtitkár ebben egyebek mellett leszögezte: sem vizitdíjat nem terveznek, sem az ellátási csomagok szűkítését, viszont a következő egy évben jó néhány kórház állami kézbe kerül.

Heti Válasz: Enyhén csökken, de még így is magas

A Heti Válasz a Nézőpont Intézet novemberi közvélemény-kutatásának eredményét közli. Eszerint enyhén csökkent, de még így is rendkívül magas a Fidesz támogatottsága. Az intézet novemberi mérése alapján a potenciális szavazók 56 százaléka voksolna "most vasárnap" a kormányzó erőkre (októberben 60), legfeljebb 24 százalékuk támogatná az MSZP-t, és 15 százalék a Jobbikot.

Az LMP továbbra is alulról közelíti a parlamenti bejutási küszöböt (4 százalék). A Nézőpont intézet megállapítja: a Fidesz támogatottságának minimális, de hibahatáron túli csökkenése novemberben a bizonytalanok és rejtőzködők táborát növelte, a megosztott, bizonytalan ellenzék nem tudott profitálni belőle.

Figyelő: Szócska: "Sem vizitdíj, sem ellátáscsökkentés"

A Figyelő Szócska Miklós egészségügyi államtitkárral közöl interjút, aki a lapnak elmondta: sem vizitdíjat nem tervez az egészségügyi államtitkárság, sem az ellátási csomagok szűkítését, viszont a következő egy évben jó néhány kórház állami kézbe kerül. A jövő évi költségvetés egészségügyet érintő részéről az államtitkár így vall: "Valószínűleg jövőre nem kell majd minden nap a túlélésért aggódniuk az intézményeknek.

A vezetőktől azt kérdezzük, hogy miközben a tavalyi összegnél valamivel több forrást kapnak, s mellé az átrendezés lehetőségét, tudják-e jobban működtetni a rendszert. Ehhez keressük a partnereket. Aki erre nemet mond, az nem a szakmája mestere."

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×