eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Rogán Antal: meg kell szüntetni a párhuzamosságokat a közmédiában

Meg kell szüntetni a párhuzamosságokat a közszolgálati média tartalom-előállításában a médiatörvény-javaslat egyik fideszes előterjesztője szerint. Az új médiatörvény szigorú tartalom-szabályozást, határozott piac-szabályozást, a közszolgálatiságban racionalizálást és hatékony működést, hatósági kérdésekben pedig átláthatóságot biztosít - mondta az InfoRádiónak adott interjújában Rogán Antal.

Rogán Antal csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján a parlament előtt lévő javaslatról azt mondta, a "cél az, hogy lehetőség szerint ne legyen párhuzamos tartalom-előállítás úgy, hogy egyébként annak az infrastruktúráját is megháromszorozzák, megnégyszerezik"; ezzel az adófizetők pénzén lehet spórolni.

A politikus közölte: ha az MTI "egy önálló tartalomszolgáltatóként" működve többféle minőségű tartalmat készít elő, attól még például a Duna Televízió vagy a Magyar Televízió másféle híradót fog leadni, "de azonos tartalmi bázison felépítve; egyikben itt van a súlypont, másikban ott van a súlypont".

Rogán Antal hozzátette, módosulhat a médiatörvény-javaslat a parlamenti vita alatt, de kisebb mértékű változásra számít, mint a médiaalkotmány esetében.

Az új médiatörvény szigorú tartalom-szabályozást, határozott piac-szabályozást, a közszolgálatiságban racionalizálást és hatékony működést, hatósági kérdésekben pedig átláthatóságot biztosít - mondta az InfoRádiónak adott interjújában Rogán Antal. A teljes beszélgetést az InfoRádió hétvégi műsorsávjában hallgathatják meg.

Hanganyag: Szépvölgyi István

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Bizonytalan jövő: veszélybe kerülhetnek a tokaji és a villányi szőlőültetvények is

Bizonytalan jövő: veszélybe kerülhetnek a tokaji és a villányi szőlőültetvények is

Sokkal több a megműveletlen hazai szőlőterület, mint a korábbi években. A probléma mára a nagy hagyományokkal és presztízzsel rendelkező borvidékeket is elérte. Az Agrárszektor főszerkesztője azt mondta az InfoRádióban, hogy folyamatosan romlik a munkaerő minősége is, miközben egyre több gazdaság veszteséges, így valószínűleg nehéz évek várnak a magyar borágazatra.

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×