eur:
389.64
usd:
361.93
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Együttműködésről állapodott meg a BME, a BM és a NFM

Együttműködési megállapodást írt alá a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, a Belügyminisztérium és a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium csütörtökön az egyetem fővárosi központi épületében.

A megállapodás alapján a BME informatikai és távközlési tudásközpontja és tanszékei közreműködnek a kormány infokommunikációs fejlesztési céljainak megvalósításában.

Az együttműködés elsősorban olyan kiemelt alkalmazási területekre terjed ki, mint a közigazgatás fejlesztése, a szolgáltató közigazgatás megvalósítása, az önkormányzati informatikai rendszerek korszerűsítése, a nemzeti adatvagyon rendszerének kialakítása, valamint nemzeti hálózat kialakítása.

A megállapodást Péceli Gábor rektor, Pintér Sándor belügy- és Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter látta el kézjegyével.

Az aláírás után a rektor kiemelte, hogy az egyezmény igen nagy jelentőségű. A megállapodást két olyan kiemelt tárcával kötötték meg, amely elkötelezett az infokommunikáció korszerűsítése, a közigazgatás modernizációja iránt - hangsúlyozta.

Pintér Sándor örömének adott hangot, hogy az egyetem tudományos, szakmai hátteret biztosít a belügyi tárca munkájához. A megállapodás előzményeként felidézte az egyetem segítségét, amelyet a borsodi katasztrófahelyzetben, illetve a vörösiszap-katasztrófa kezelésében kapott a kormány.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×