eur:
389.26
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Csökkentené az adatfelvételi időszakot a kormány a népszámláláson

Kettőről egy hónapra csökkentené az adatfelvételi időszakot a kormány a jövő évi népszámláláson - közölte a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium államtitkára a népszámlálásról szóló törvény módosításának általános vitájában.

Rétvári Bence azt mondta: a kabinet törölné az adatkörök közül a vagyoni jellegű kérdéseket. A politikus példaként említette az üdülőtulajdonra, illetve a lakások felújítására, karbantartására, korszerűsítésére vonatkozókat. A szocialista Lendvai Ildikó azt kifogásolta, hogy a kormány által benyújtott törvénymódosítással a válaszadók azonosíthatóvá válnak, mivel a lakcímeket is összeírják.

Hozzátette: az MSZP azt javasolja, hogy hogy a népszámlálás csak a lakásállomány minőségének felmérésére terjedjen ki, a lakcímek összeírására ne. Az LMP-s Szabó Tímea szerint egy hónap alatt nem lehet összeírni a teljes lakosságot; a jobbikos Mirkóczki Ádám pedig úgy vélte: az adatfelvételnek minél részletesebbnek kell lennie.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×