eur:
391.05
usd:
366.11
bux:
68142.02
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

Hagyó Miklós vagyona: zár alá vonhatják a mások nevére került értékeket is

A börtönből is irányítja ingatlanos cégét Hagyó Miklós - írja a Magyar Nemzet. A volt szocialista főpolgármester-helyettes ügyéről szólva a lap közli: a Hagyó által rokonainak, barátainak átjátszott vagyont is zár alá vonhatják. Hagyó újabb 3 hónapig előzetes letartóztatásban maradhat.

Újabb három - így összesen már 21 - gyanúsítottja van a Hagyó Miklós nevével fémjelzett BKV-s büntetőeljárásnak, és a főügyészség pénteken indítványozta a fél éve előzetesben lévő Hagyó letartóztatásának meghosszabbítását. A Magyar Nemzet megtudta: a Hagyó által rokonainak, barátainak átjátszott vagyont is zár alá vonhatják.

Indítványozta tegnap a Központi Nyomozó Főügyészség Hagyó Miklós előzetes letartóztatásának meghosszabbítását újabb három hónappal - tudta meg a lap Fazekas Gézától, a főügyészség szóvivőjétől. A bűnszervezetben elkövetett, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezeléssel gyanúsított volt MSZP-s főpolgármester-helyettest május 14-én vették őrizetbe, és három nappal később, 17-én tartóztatták le, vagyis jövő hét szerdán lesz pontosan fél éve, hogy börtönben ül.

A főügyészség álláspontja szerint egyrészt a bűncselekmények tárgyi súlya (például a bűnszervezetben való elkövetés), a szökés és az elrejtőzés veszélye miatt indokolt fenntartani a letartóztatást, másrészt fennáll a büntetőeljárás meghiúsításának, az összebeszélésnek és a tanúk befolyásolásának a veszélye - mutatott rá Fazekas Géza.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×