eur:
389.32
usd:
362.74
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Szekeres: Az MSZP-nek nem most kell kolompolnia

Hatalmas kockázatokat jelent a 2011-es költségvetés - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában az MSZP Gazdaságpolitikai Kabinetének vezetője. Szekeres Imre beszélt arról is, hogy milyen politikát kell folytatnia a szocialista pártnak ahhoz, hogy újra felfigyeljenek rá a választók.

A 2011-es költségvetés tervezete irtózatosan nagy kockázatot jelent, mert a Fidesz-kormány által elindított költekezés és a rosszul megcélzott adócsökkentés miatt támadt költségvetési lyukat a magán-nyugdíjpénztári megtakarításokkal és a válságadókkal próbálják ideig-óráig betömni - fogalmazott az InfoRádió Aréna című műsorában Szekeres Imre, aki hozzátette: "a költségvetés homlokzata megfelel a nemzetközi normáknak, de belül óriási káosz van".

Az MSZP Gazdaságpolitikai Kabinetjének vezetője szerint túlságosan bizonytalanok a bevételek, sok fontos döntésnek nem látható a tartalma, és nem világos az sem, miért van szükség olyan alapok létrehozására, amelyek nincsenek ellenőrzés alatt.

Az adócsökkentés kapcsán a szocialista politikus azt mondta: senki sem várta el a csak a gazdagoknak előnyös adócsökkentést azok után, hogy az előző kormány már radikálisan csökkentette a személyi jövedelemadót, és öt százalékkal mérsékelte a tb-járulékot. A mostani rosszul megvalósított, igazságtalan és sokba kerülő adócsökkentés - hangsúlyozta a képviselő.

Zűrös évek és a kolomp


Az MSZP jövőjét illetően Szekeres úgy véli: akkor lesz újra sikeres a párt és szerzi vissza a támogatottságot, ha kiszámíthatóan és elvszerűen politizál.

Zűrös évek vannak mögöttünk, de tanultunk belőlük: világos, tiszta és követhető politikát kell folytatni, a politikai döntéseket elvi alapon kell meghozni - emelte ki Szekeres Imre, hozzátéve: "nem gyűlöletet és indulatot kell keltenünk, hanem alternatívát kell felmutatnunk".

Nem most fognak mellénk állni az emberek, mert legalább egy-másfél év kell ahhoz, hogy újra felfigyeljenek arra, amit az MSZP mond. Várni, közben pedig dolgozni kell, és nem szabad türelmetlennek lennünk. Nem most kell kolompolni - fogalmazott Szekeres Imre.

A szocialista pártnak az elmúlt húsz évben az adatott, hogy az államszocializmusból átvigye az országot egy modern európai társadalomba; ezt a szerepet végigcsináltuk, de ez a korszak véget ért, már nem ugyanazokban az eszmékben kell gondolkodnunk - véli a politikus.

Hanganyag: Exterde Tibor

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×