eur:
389.19
usd:
362.6
bux:
0
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Daru emeli a darut a budai Várban

Már délután a helyszínre érkezhet az a nagy teherbírású szerkezet, amellyel eltávolíthatják a budai Várban szerdán felborult darut - mondta az InfoRádiónak a Fővárosi Tűzoltó-parancsnokság szóvivője. Molnár Péter hozzátette: a baleset okainak vizsgálata akár egy hónapot is igénybe vehet.

A kora reggeli órákig dolgoztak a tűzoltók azért, hogy kerekeire állítsák a budai Várban szerdán felborult 44 tonnás daruskocsit, de nem jártak sikerrel. A járművet egy másik, a tűzoltóságénál nagyobb teherbírású daruval kell megemelni - mondta az InfoRádiónak a Fővárosi Tűzoltó-parancsnokság szóvivője.

Molnár Péter elmondta: a helyszínre tart egy kétszáz tonnás daruval rendelkező cég szakértője, hogy megállapítsa, meg lehet-e biztonságosan közelíteni az eldőlt szerkezetet.

Az emeléshez szükséges jármű mozgása útvonalengedélyhez kötött, amelynek beszerzését most intézik.

A szóvivő hozzátette: a daru már csütörtök kora délután megérkezhet, azt azonban egyelőre nem lehet tudni, mennyi időt vesz majd igénybe a felállítási művelet.

A tűzoltóság egyik daruja - amellyel korábban Munkácsy Mihály Krisztus-trilógiájának darabjait emelték be a Magyar Nemzeti Galéria első emeleti kiállítótermébe -, szerda délután egy autóra dőlt a Várban. A balesetben személyi sérülés nem történt.

Hanganyag: Szabó S. Gergõ

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×