eur:
400.55
usd:
364.72
bux:
73893.02
2024. október 8. kedd Koppány

Közös alapba kerül a közmédiumok vagyonának jelentős része

Nem kell közbeszerzést kiírni jogi szolgáltatásokra, közös alapba került a közmédiumok vagyonának nagy része - többek között erről döntött az Országgyűlés.

A jogi szolgáltatásokra a jövőben nem kell közbeszerzést kiírni - ez a lényege az egyik elfogadott módosításnak. Eddig ugyanis a jogi szolgáltatásokra egyszerű közbeszerzési eljárást kellett kiírni, akár a szállodai, vagy az egészségügyi és oktatási szolgáltatásokra. A módosítás kormánypárti kezdeményezői indoklásukban arra hivatkoztak, hogy az ügyvédi tevékenység bizalmi jellegű, így a megbízónak kell közvetlenül jogi szolgáltatót választania.

Az Országgyűlés döntött arról is, hogy közös vagyonkezelő alapba kerül a Magyar Rádió, a Magyar Televízió, a Duna Televízió és a Magyar Távirati Iroda vagyonának jelentős része, tehát ingatlanjaik és archívumaik tulajdonosi joga.

A határozat rendelkezik a Közszolgálati Közalapítvány, illetve a négy közszolgálati részvénytársaság vagyonának térítésmentes átadásáról, a közszolgálati feladataik ellátásához szükséges vagyon, valamint a jogi személyiségükhöz közvetlenül kapcsolódó vagyoni értékű jogosultságok kivételével.

A tulajdonosi jogokat és kötelezettségeket ezután a - médiatanács kezelésében lévő - Műsorszolgáltatás Támogató és Vagyonkezelő Alap gyakorolja, a vagyon átadása pedig január 1-jén történik meg.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Amerika egy hónap múlva választ: országosan Kamala Harris vezet, de Donald Trumpé a fontosabb részsiker

Amerika egy hónap múlva választ: országosan Kamala Harris vezet, de Donald Trumpé a fontosabb részsiker

Csizmazia Gábor, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa szerint idén is hatalmas jelentősége lehet a nyolc úgynevezett csatatérállamnak, mivel hibahatáron belül vezet a demokrata vagy épp a republikánus elnökjelölt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.08. kedd, 18:00
N. Rózsa Erzsébet
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára, a Világgazdasági Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. október 8. 13:16
×
×
×
×