eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Tarlós: a gyors változáshoz közgyűlési többség szükséges

Tarlós István szerint Budapesten akkor lehetnek gyors változások, ha a kormánypártok a Fővárosi Közgyűlésben is többséget szereznek.

A Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltje szombaton Rákoskeresztúron - Orbán Viktor miniszterelnök és Riz Levente XVII. kerületi polgármester társaságában - azt mondta: aki gyors változást akar, gondoljon arra, hogy az új budapesti vezetés akkor tud igazán együttműködni, gyors egyeztetést folytatni a kormánnyal, ha a Fővárosi Közgyűlésben is a kormánypártok vannak többségben.

Hozzátette: tizenkét éven át vezette kisebbségből Óbudát, így van ebbéli tapasztalata, a főváros számára azonban most rendkívül fontos, hogy stabil közgyűlési többség alakuljon ki. "Gyors haladás, nem vacakolás akkor lesz, ha a közgyűlés összetétele ezt lehetővé teszi" - mondta.

Terveiről szólva Tarlós István kifejtette: működési stabilitást, torzók helyett befejezett fejlesztéseket szeretnének Budapesten, biztonságot akarnak adni az embereknek, talpra állítanák a BKV-t, a kötöttpályás közlekedés fejlesztésével és P+R parkolók létesítésével pedig megteremtenék a Belváros autómentességének feltételeit.

A főpolgármester-jelölt beszélt arról is, mit nem szeretnének. "Nem szeretnénk bezárni a kórházakat, nem szeretnénk állandóan hazudni az embereknek, nem szeretnénk az ellenzéket semmibe venni, majd azt mondani, hogy ő akarja eltörölni a demokráciát. Nem szeretnénk szabadságon a szabadrablást érteni, nem szeretnénk a közpénzeket úgy kezelni, ahogy az utóbbi tizenöt évben ez megtörtént. Nem szeretnénk a hajléktalanok szabadságán azt érteni, hogy ott és úgy halnak meg az utcán, ahogy csak akarnak, helyette szeretnénk velük emberségesen bánni" - sorolta.

Tarlós István hozzátette: olyan szoros együttműködésben akar dolgozni a kormánnyal, amilyenre nem volt példa az elmúlt húsz évben.

Riz Levente, a Fidesz-KDNP XVII. kerületi polgármesterjelöltje - a városrész jelenlegi vezetője - a sajtótájékoztatón emlékeztetett, a XVII. a legnagyobb kerület Budapesten. "2006-ig nem sok jó történt velünk. Itt kommunista vagy szocialista, liberális vezetők voltak. 2006-ban jött először a változás lehetősége" - mondta, felidézve, hogy korábban rá is ragadt a kerületre egy pejoratív elnevezés, a "Rákosborzasztó", amelyet nagyon szégyelltek, és amin változtatni akartak.

Az elmúlt négy évben - folytatta - a korábbi nullához képest 4,4 milliárd forint európai uniós és magyarországi pályázati támogatást nyertek, amelyből beindították, fellendítették a kerületet. Példaként említette, hogy a tájékoztató helyszínéül szolgáló területen két évvel ezelőtt még egy buszpályaudvar volt, most pedig közösségi tér épül.

"Nagy lehetőség előtt állunk: nagy lehetőség előtt arra, hogy Budapest megváltozzon, hogy működő város legyen" - zárta szavait Riz Levente.

Címlapról ajánljuk
Meglepően sok gyógyszerfüggő van Csehországban, rengeteg a depressziós gyerek is

Meglepően sok gyógyszerfüggő van Csehországban, rengeteg a depressziós gyerek is

Meghaladja az egymilliót a gyógyszerfüggők száma Csehországban. Legtöbbször egyszerűen beszerezhető, legális gyógyszerek, fájdalomcsillapítók, altatók, szorongásra és depresszióra alkalmazott tabletták okoznak függőséget. Az állam tud a problémáról, mégsem tesz ellene – állítja a Kábítószer-fogyasztást és Függőségeket Vizsgáló Nemzeti Központ.

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Súlyos botrány borzolja a kedélyeket Németországban: eljöhet a szélsőjobb végórája?

Súlyos botrány borzolja a kedélyeket Németországban: eljöhet a szélsőjobb végórája?

Egyszerre két kémügy is kirobbant a héten Németországban, a vádlottak mindkét esetben Kínának szolgáltattak ki titkokat. Míg az első kémügynek politikai vonzata nem volt, a második eset érintettje a második legnépszerűbb német párt, az AfD EP-listavezetőjének egyik munkatársa. Az AfD egy másik EP-képviselőjelöltje pedig korábban azzal került be a hírekbe, hogy orosz pénzt fogadott el. A június 9-i európai parlamenti választások előtt különösen kellemetlenek ezek az ügyek a sokak által szélsőjobboldalinak titulált párt számára, melynek támogatottsága mára érzékelhetően visszaesett a tavaly decemberi csúcs óta.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×