eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Lázár János: Ha megválasztják, Tarlós kiemelt kormányzati támogatást kap

Amennyiben Tarlós István Budapest főpolgármestere lesz, kiemelt kormányzati támogatásban részesül - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Lázár János. A Fidesz parlamenti frakcióvezetője szerint a főváros élhetővé tétele az egyik legfontosabb feladat, és ehhez Tarlósnak megvan a felkészültsége.

Óriási lehetőséget lát Lázár János abban, hogy Budapest erős, fejlődő központ legyen, ahol, megtartva a város kozmopolita hagyományait, virágzó, pezsgő kulturális élet alakulhat ki. Ennek kell megteremteni az infrastrukturális feltételeit - jelentette ki a frakcióvezető.

Hozzátette: ugyanilyen nagy lehetőség a főpolgármesteri szék megszerzése egy jobboldali, konzervatív, polgári oldalon álló politikus számára.

A frakcióvezető kijelentette: ha Tarlós Istvánt főpolgármesterré választják, kiemelt kormányzati támogatást kap. A Fidesznek ugyanis nem érdeke, hogy ártson a fővárosnak, hanem egy vonzó, szerethető programot akar megvalósítani.

Amellett, hogy a Demszky Gábort többször megválasztók akaratát tiszteletben kell tartani, látható: Budapest elveszítette a közép-európai fővárosokkal szembeni versenyelőnyét, amelyet a nyolcvanas évek végén, kilencvenes évek elején még tartani tudott. Ha körülnézünk, akár Prágában vagy Bukarestben, mindenütt robbanásszerű a fejlődés a magyar fővároshoz képest - vélekedett Lázár János.

Szerinte súlyos politikai tévedés lenne, ha ízlés- és véleménydiktatúrát kényszerítenének a budapestiekre. Ezzel szemben olyan programot kell képviselni, amely megnyeri az embereket, érdemes hozzá csatlakozni, és figyelembe veszi a történelmi hagyományokat is - fejtette ki.

Budapestet élhetővé tétele szintén fontos feladat - jegyezte meg a frakcióvezető, aki szerint ehhez meg kell szervezni a főváros tömegközlekedését. Ebben a főpolgármesternek szintén nagy a mozgástere, és Tarlós Istvánnak meg is van hozzá a felkészültsége. Így jól döntenek a budapestiek, ha rá szavaznak - fűzte hozzá Lázár János.

Hanganyag: Exterde Tibor

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Többet árt, mint használ, ha nem megfelelően működtetjük a klímát

Többet árt, mint használ, ha nem megfelelően működtetjük a klímát

A hőmérsékleti beállítások mellett a klímaberendezések tisztítására és az egyes helyiségek rendszeres szellőztetésére hívta fel a figyelmet Noszek László főorvos. A Kistarcsai Flór Ferenc Kórház Fül-Orr-Gégészeti Osztályának vezetője az InfoRádióban elmondta: ha a környezetünkben megjelenő allergéneket felkavarja a berendezésekből kiáramló levegő, fokozódhatnak a panaszok, és akár asztmás roham is kialakulhat az érzékenyebb embereknél.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Együttműködik Japán és Brazília

Együttműködik Japán és Brazília

A japán miniszterelnök brazíliai látogatásán a két ország megállapodott pénteken abban, hogy együttműködve fokozzák erőfeszítéseiket a klímaváltozás elleni küzdelemben és az Amazonas-vidéki esőerdők védelmében, amihez Tokió anyagilag is hozzájárul. Kisida Fumio és Luiz Inácio Lula da Silva aláírt egy Zöld Partnerségi Kezdeményezés című, átfogó együttműködési megállapodást az üvegházhatást okozó gázok kibocsátásának csökkentéséről és olyan környezetvédelmi célokról, mint például az erodálódott mezőgazdasági területek helyreállítása, az erdőirtás megakadályozása és a fenntartható mezőgazdaság előmozdítása.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×