eur:
385.43
usd:
355.11
bux:
67866.13
2024. május 21. kedd Konstantin

Meddig marad a kánikula?

Ismét visszatér a kánikula, szerdán a hőmérséklet az ország nagy részén 30 Celsius-fok fölé emelkedik - mondta az InfoRádiónak az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa. Reisz András közölte: szombatig biztosan hőségre kell számítani.

Szombatig hasonló melegre lehet számítani, mint amilyent az elmúlt napokban átéltünk, szerdán a hőmérséklet már 30 Celsius-fok fölé emelkedik az ország nagy részén - közölte az InfoRádóval az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa.

Reisz András kifejtette: sok napsütés mellett kedden többször, szerdán csak időnként növekszik meg a felhőzet, amelyből ma még szórványosan, holnap már kevesebb helyen várható zápor, zivatar. Egy-egy heves zivatar is kialakulhat felhőszakadás, esetleg jégeső kíséretében.

Többnyire gyenge vagy mérsékelt lesz a légmozgás, de zivatarok környezetében viharos széllökésekre is számítani kell - tette hozzá.

Pénteken helyenként 35-36 Celsius-fok is elképzelhető, de szombattól egy hidegfront hatására gyakran lesz erősen felhős az ég, és több helyen valószínű eső, zápor, zivatar, és több fokkal gyengül a nappali felmelegedés. Jelentős mennyiségű csapadék az ország területének 40 százalékán várható.

Hanganyag: Szépvölgyi István

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

A hajózási szakértő elmondta, miért nem érzékelhette a becsapódást a szállodahajó legénysége

A Magyar Hajózási Országos Szövetség szóvivője szerint a motorcsónak valószínűleg nagy sebességgel haladt, a szállodahajó legénysége pedig nem érzékelte az ütközést, amit alátámaszthat a két jármű tömege közötti különbség is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.22. szerda, 18:00
Vona Gábor
a Második Reformkor Párt elnöke és EP-lista vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×