eur:
389.34
usd:
361.61
bux:
68034.28
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Súlyos áramellátási gondok Szabolcsban

Három szabolcsi településen, Balkányban, Szakolyban és Nyírcsászáriban még mindig nem állt helyre az áramellátás. Több helyen pedig csak részlegesen működik a szolgáltatás - közölte a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság vezetőhelyettese.

Az E.ON arról tájékoztatott, hogy csütörtök estig minden településen lesz áram, de a hétfői vihar miatt megszűnt szolgáltatást nem minden fogyasztónál tudják visszakapcsolni, ivóvíz azonban már minden településen van.

A helyreállítást jelenleg is végzik a szakemberek, akiknek Nyírcsászári környékén van a legnehezebb dolguk. Az erdők vonalában húzódó elektromos vezetékek sok helyen elszakadtak.

Balkányban már folyik a csapokból a víz, a településnek viszont komoly szennyvízproblémái vannak - mondta Pálosi László polgármester. Hozzátette, az átemelő szivattyúk nem működnek, a szennyvíz szivattyúzására pedig csak egy áramfejlesztőt tudnának beállítani.

"Ha ma délig nem lesz áram, az tragédiát okoz, ki fog csapni a szennyvíz Balkányban" - fogalmazott Pálosi László. Úgy vélte, hogy az áramszolgáltató nem fogja fel, milyen súlyos a helyzet, "nem veszi észre" a problémát.

Szakolyban hasonlóak a gondok: víz van, áram még nincs, s a település jegyzője szerint csütörtök estig a legjobb esetben is csak a község egyes részein állhat helyre a szolgáltatás.

Sok eldőlt villanyoszlopot még nem állítottak fel, az épen maradtak többségén pedig lóg a vezeték. Az önkormányzat a károk összeírásán dogozik, a tűzoltók pedig továbbra is a viharkárok felszámolását végzik.

Címlapról ajánljuk
Készül a német költségvetés, ami válságba lökheti a koalíciót

Készül a német költségvetés, ami válságba lökheti a koalíciót

Május második napjáig adott határidőt a német pénzügyminiszter a minisztériumoknak a jövő évi költségvetés tervezetére vonatkozó kívánságaik előterjesztéséhez. A szabad demokrata Christian Lindner ugyanakkor már korábban utalt arra, hogy a fő "kívánságot" a szigorú megtakarítások jelentik. Ugyanakkor mindhárom koalíciós párt, a szociáldemokrata SPD, a Zöldek Pártja és a miniszter pártja, a liberális FDP is ragaszkodik ahhoz, hogy az általuk képviselt "vörös vonalakat" nem lehet átlépni.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×