eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Nyolc magyar rendőr utazik a horvát tengerpartra

Júliustól újból dolgoznak magyar rendőrök a horvát tengerparton. Az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta: összesen nyolc rendőr teljesít majd szolgálatot Horvátországban. A szolgálatra jelentkezők között vannak nők is. Nemcsak a fővárosból, hanem több megyei rendőr-főkapitányság állományából választották ki az egyenruhásokat.

Július 1-től augusztus végéig kéthetes váltásokban a korábbi évekhez hasonlóan újra szolgálnak magyar rendőrök a horvát tengerparton, Zadar térségében - mondta az InfoRádiónak az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője, aki hozzátette: a magyar egyenruhások a környék éttermeinél, strandjainál fognak ellenőrizni, és közreműködnek minden olyan rendőri intézkedésben, amelyekben magyar állampolgárok is érintettek.

Főként az útbaigazítás, a felvilágosítás és a horvát rendőrökkel való közreműködés a feladatuk, erre van jogosultságuk - hangsúlyozta Makula György, aki kiemelte: a magyar rendőrök korábban garázda és erőszakos cselekmények esetében is segédkeztek már.

A szóvivő szerint mind a magyar nyaralók, mind pedig a horvát rendőrök részéről nagyon pozitívak a visszajelzések.

A horvát tengerpartra nyolc rendőr - köztük több nő - utazik majd kétheti váltásban, közülük többen már jártak az Adrián emelte ki Makula György.

Hanganyag: Kálló Izabella

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé a gyermekek védelmét az online térben – mondta Varga Árpád, az NMHH gyermekvédelmi főosztályának elemzője.

Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Rengetegféle chipet gyártanak világszerte, amelyek még inkább kompatibilisebbek azokkal a felhasználási területekkel, ahol félvezetőket használnak – mondta az InfoRádióban a chipek jelentőségéről és egyre hangsúlyosabb szerepéről elemzést író Tasnádi Zsombor. Arról is beszélt, hogy a legmodernebb chipeket a hadiipar is beveti, rakétarendszerek vezérléséhez használják.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×