eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Megújult a Hűvösvölgyi úti bölcsőde

Átadták át a II. kerület megújult bölcsődéjét a Hűvösvölgyi úton; az intézmény orvosolhatja a férőhelyek hiányát. Az önkormányzat több mint 247 millió forint uniós támogatással vágott bele a projektbe, amelynek keretében a következő években további 110 férőhellyel szeretnék bővíteni az intézményrendszer kapacitását.

Az új intézmény teljes mértékben megfelel a XXI. század követelményeinek, az építés során a legmodernebb technikai megoldásokat alkalmazták és az uniós előírásoknak megfelelően az egész épületet akadálymentesítették.

A bölcsőde vegyes életkorú csoportokkal fog működni, amelyek működése sokkal jobban hasonlít a családmodellre: a fiatalabbak látják idősebb társaik játékát, hatásukra fejlődésük felgyorsul, a nagyobbakat mintának tekintik a beszéd és a társas érintkezés során, próbálják utánozni őket. Ennek köszönhetően hamarabb válnak önállóvá. Az idősebbek segítik, támogatják fiatalabb társaikat, így szociálisan érzékenyebbé válnak.

A testvérek is járhatnak egy csoportba, ez egyrészt tehermentesíti a családokat, másrészt támogatja a testvérkapcsolatokat. A vegyes csoportok összességében növelik a gyermekek érzelmi biztonságát, fejlesztik kapcsolatteremtési és társas készségeiket.

A bölcsőde a felső légúti betegségek gyakoriságának csökkentésére sószobát alakít ki, ami jótékony hatással van a gyermekek immunrendszerére, míg hidroterápiás medencéjében vízhez szoktató programokat fog szervezni az intézmény. Az esélyegyenlőség érdekében a bölcsődében a sérült gyermekek gondozása integráltan történik.

A bölcsődei helyek iránti kereslet folyamatosan nő, hiszen az anyukák minél hamarabb szeretnének újra munkába állni, a férőhelyek száma viszont a nyolcvanas évek közepe óta egyre fogyatkozik. A II. kerületben korábban közel négyszáz család maradt ellátás nélkül, ezen a helyzeten szeretett volna változtatni a II. kerületi önkormányzat az új 80 férőhelyes bölcsőde kialakításával.

Címlapról ajánljuk
Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé a gyermekek védelmét az online térben – mondta Varga Árpád, az NMHH gyermekvédelmi főosztályának elemzője.

Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Rengetegféle chipet gyártanak világszerte, amelyek még inkább kompatibilisebbek azokkal a felhasználási területekkel, ahol félvezetőket használnak – mondta az InfoRádióban a chipek jelentőségéről és egyre hangsúlyosabb szerepéről elemzést író Tasnádi Zsombor. Arról is beszélt, hogy a legmodernebb chipeket a hadiipar is beveti, rakétarendszerek vezérléséhez használják.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×