eur:
389.24
usd:
363.84
bux:
68226.98
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Mráz Ágoston Sámuel: Korrupciómentesség a hosszú távú kormányzás titka

Ha egy pártban nincs következménye, hogy egyesek korrupciós ügyekbe keverednek, akkor az gyorsan elrontja a párt imázsát - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a Nézőpont Intézet kutatási igazgatója. Mráz Ágoston Sámuel hozzátette: ha Fidesz a következő választásokon is sikeres akar lenni, ezt el kell kerülnie.

Mesterházy Attila, az MSZP frakcióvezetője fogalmazott úgy a választási kampányban, hogy a szocialista párt nagy hibája volt, hogy elromlott az immunrendszere. Azaz, nem jelezte a nagy belső korrupciós botrányokat - jelentette ki a a Nézőpont Intézet kutatási igazgatója.

Mráz Ágoston Sámuel szerint a szocialisták amúgy sem túl esélyes választási kampányát taccsra vágta az, hogy az utóbbi hónapokban számtalan korrupciós ügy bukkant föl az MSZP körül.

Ha tehát egy pártnak nem működik az immunrendszere, nem jelzi idejekorán, hogy baj van, korrupcióval szereznek befolyást a tagjai, és ennek nincs következménye, akkor az nagy veszélyt jelent, és el tudja rontani a párt  társadalmi képét - elemezte a politológus.

Hozzátette: ha a Fidesz hosszú távon szeretne kormányozni, és el szeretné nyerni a választók bizalmát, akkor nagy szüksége van erre az immunitásra.

Hanganyag: Exterde Tibor

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×