eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Már mozgolódnak az MSZP Tiborcai - lapszemle

A Fidesz elsöprő győzelmén túl Merre tovább, MSZP? - címmel külön összeállításban foglalkozik a szocialista párt jövőjével a Népszabadság. Az elnökség lemondott, és a párt Tiborcai már az urnazárás után elindították belső mozgalmukat - írja a napilap

Kétharmados Fidesz-győzelem - áll a Népszabadság mai számának címoldalán. A lap közli, hogy két körzet kivételével mindenütt jobboldali jelölt nyert egyéniben, és az első oldalán tér ki arra is, hogy lemondott Lendvai Ildikó az MSZP elnöke, és a teljes elnökség szintén felajánlotta távozását.

A belső oldalakon a többi között Kétharmaddal kormányozhat a Fidesz, Orbán Viktor: Sikerült a csúcstámadás, és Meglepetést okozunk címmel szerepelnek írások, ez utóbbiban a Jobbik elnökének, Vona Gábornak szavait idézve.

A lap rövid interjút közöl Mesterházy Attilával, a szocialisták listavezetője célként fogalmazza meg, hogy a most kezdődő alapos értékelés után ne állítsák kényszerpályára a pártot, a jövő kérdéseiről pedig vitában döntsenek.

Arról is beszámol a Népszabadság, hogy változás várható a párt kampánystábjában, Szigetvári Viktor kampányfőnök további karrierje még nyitott, Gyurkovics Tamás, az MSZP pártelnökének kommunikációs főtanácsadója azonban biztosan távozik, miközben az MSZP Tiborcai már az urnazárás után elindították párton belüli mozgalmukat.

A Fidesz Vörösmarty téri rendezvényén Kósa Lajos Olimpiai bónuszról, Rogán Antal Háromharmados reményről beszélt, míg Szíjjártó Péter a Népszabadság Online tévének azt mondta, hogy nem foglalkoznak olyan szélsőséges kis párttal, mint a Jobbik.

A Magyar Nemzet ezúttal is nemzetiszín szalaggal jelent meg a címoldalon, ahol a Kétharmad szó, valamint Orbán Viktor és a pártelnök beszédét megtapsoló Fidesz-vezetők fotója kapott még helyet.

A belső oldalakon Sólyom László: Történelmi győzelem, Orbán Viktor: A csúcstámadás sikerült, Másban találta meg a bűnbakot az MSZP, a Jobbik azt ígéri, nem fog megváltozni, Konstruktív ellenzékiségre készül az LMP, Angyalföldi nem változtatott, Beváltak Szanyi kampánypraktikái, Molnár Oszkár győzött Edelényben címekkel olvashatók írások.

A lapnak nyilatkozó politológusok közül Ágh Attila azt hangsúloyzza, hogy az MSZP-nek egyértelműen nem sikerült mozgósítania az elmúlt két hétben a szavazótáborát. Szomszéd Orsolya az első forduló megerősítéseként értékeli a vasárnap történteket, míg Boros Bánk Levente azt emeli ki, hogy az MSZP - angyalföldi sikerei ellenére - totális kudarcot vallott.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×