eur:
389.58
usd:
363.24
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Döcögve indul a légi forgalom Ferihegyen

A légtérzár feloldását követően a Ferihegyi repülőtéren a járatok döntő többsége még nem kész a felszállásra, sok járat pedig azért nem tud elindulni, mert a célállomáson nem fogadnak még repülőgépeket - mondta Hardy Mihály, a repülőteret üzemeltető Budapest Airport Zrt. vállalati kapcsolatokért felelős igazgatója.

Az igazgató ezért azt javasolja az utasoknak, hogy még ne menjenek ki Ferihegyre, hívják előbb a légitársaságukat, hogy mikor tudják indítani a járatot.

A Malév teljes flottájával együtt 30-35 gép várakozik a repülőtéren. A karbantartók korábban hatalmas fóliákkal zárták le a hajtóműveket és a repülőgépek külső egységeit, hogy megvédjék azokat a portól, illetve egyéb külső sérülésektől. Most "csomagolják ki" a repülőgépeket - mondta Hardy Mihály.

A légtérzár feloldása óta még nem indult gép és nem érkezett - közölte a vállalati kapcsolatok igazgatója.

Arra már korábban is felhívták a figyelmet, hogy a légtérzár feloldásával nem áll helyre azonnal a légi forgalom, mert az függ attól, hogy az érintett járatok célállomása, illetve azok útvonalába eső légterek fogadóképesek-e. A megnyíló útvonalakon pedig lehetséges, hogy kevés az újrainduló forgalomhoz mért kapacitás.

Címlapról ajánljuk

Wéber Gábor elmondta, ki szorongathatja meg Max Verstappent

A hétvégi Forma–1-es Miami Nagydíjon is a Red Bull és Max Verstappen a fő esélyes – mondta az InfoRádióban Wéber Gábor. A kommentátor a 2024-es szezon első öt versenyének legfontosabb történéseit is elemezte, valamint kitért arra is, milyen következményei lehetnek annak, hogy Adrian Newey tervezőmérnök 2025-ben már biztosan távozik a vb-címvédő istállótól.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×