eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 28. szombat Vencel

Vona Gábor: Budapestet meghódítani nem másfél hetes feladat

A Jobbik elnöke szerint pártja azért szerepelt gyengén Budapesten a parlamenti választások első fordulójában, mert a fővárosban kevesebb a nemzeti keresztény gondolkodású ember, és a budapestiek fogékonyabbak a médiára is, ami szerinte a radikális párt ellen dolgozik.

Hosszasan kell értékelnünk azt, hogy a budapesti eredményünk az országos átlaghoz képest kirívóan alacsony volt a választás első fordulójában - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Vona Gábor, aki hozzátette: az a tíz százalék körüli átlageredmény a fővárosban nagyjából annyi, amennyit a MIÉP a "fénykorában" elért.

Budapest nem tartozott a nemzeti-keresztény szavazóbázishoz, de kérdés, hogy a Jobbik miért nem tudott áttörést elérni a fővárosban - fűzte hozzá a párt elnöke, aki kiemelte: bár nem várták, hogy Budapesten érik el a legjobb eredményt, jobbra számítottak.

Úgy véli, hogy a Jobbik a médiában defenzív szerepre kényszerült, a budapesti választóközönség pedig érzékeny a médiára, ezért ez visszahatott a szavazóbázisra.

Mint fogalmazott, a Jobbiktól nem idegen az önkritika, ezért beismeri, hogy nem tudtak olyan üzenetet kiemelni a párt programjából, amellyel a budapesti választók úgy érezhették volna, hogy a Jobbik az ő pártjuk.

Keresünk budapesti üzeneteket a második fordulóra, de a fővárost meghódítani nem másfél hetes feladat - hangsúlyozta Vona Gábor, aki elmondta azt is, hogy az önkormányzati választásra tűzték ki azt a célt, hogy javítsanak a budapesti eredményen.

Hanganyag: Exterde Tibor

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.

Hajdu János: a TEK megpróbál lépést tartani az informatikai robbanással

A terrorelhárítás fejlődését bemutató kiállítás nyílt a Rendőrmúzeumban, az áprilisig megtekinthető tárlat a XX. század elejétől kezdődően bemutatja az összes fontos, Magyarországon történt merényletet, terrorcselekményt – mondta az InfoRádióban a Terrorelhárítási Központ főigazgatója. Hajdu János rendőr altábornagy szerint Európában és a világban is számos helyen nagyra becsülik a TEK tevékenységét, és arról is beszélt, milyen új kihívásokkal kell szembenéznie a jövőben a központnak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×