eur:
392.62
usd:
366.17
bux:
66768.87
2024. április 25. csütörtök Márk

Kocsis: A BKV modernizációja nélkül be kell zárni a boltot

A BKV Zrt. vezérigazgatója nem tartaná szerencsésnek, ha csökkenne a közlekedési vállalat járatainak száma. Kocsis István annak apropóján nyilatkozott az InfoRádiónak, hogy a közlekedési vállalat bemutatta új, mozgássérülteknek kialakított minibuszait.

A BKV Zrt.-nél elkerülhetetlen az eszközállomány modernizációja - ez igaz a járműparkra és az infrastruktúrára is. Ha ezt nem tesszük meg, akkor egy idő után be kell zárni a boltot - mondta az InfoRádiónak a közlekedési vállalat vezérigazgatója, aki hozzátette: ez senkinek nem lehet az érdeke.

A BKV hosszú távú finanszírozásáról szóló szerződés aláírásával a hiányt 2011 végéig pótolták, de még sok a tennivaló, hogy megvalósítsuk az eszközmodernizációt - hangsúlyozta Kocsis István, aki kiemelte: az 50 milliárd forint a hiányfinanszírozásra van, abból nem lehet megvalósítani új beruházásokat.

A vezérigazgató nem tartja helyes alternatívának a járatok csökkentését, mert ebből nem lehet finanszírozni a cég hiányát - a járműpark és az infrastruktúra fejlesztéséhez új források kellenek.

Minibuszok a mozgássérülteknek


Öt minibuszt vásárolt saját költségén a BKV menedzsmentje a mozgássérültek szállítására - mondta Kocsis István, aki hangsúlyozta: ezekkel az új járművekkel egyszerre 4 kerekesszékest, és 4 vagy 5 kísérőt lehet szállítani.

A vezérigazgató kiemelte: a környezetbarát motorral működő és klimatizált minibuszokat a mozgássérültek telefonon rendelhetik meg, célszerű az utazás előtt egy nappal.

Hanganyag: Szépvölgyi István

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 13:18
×
×
×
×