eur:
396.51
usd:
354.08
bux:
74785.78
2024. szeptember 27. péntek Adalbert

Késhet az M6-os átadása - lapszemle

A jövő héten átadják az M6-os és M60-as autósztráda Szekszárd és Pécs közötti szakaszát - írja a Népszabadság. A Dunaújváros-Szekszárd közötti 65 kilométer - úgy tűnik -nem lesz átadható a tervezett napon, vagyis március 31-én.

A kiszivárgott hírek szerint az egyik völgyzáró gát hídja megsüllyedt, ezért várhatóan csúszik az út "forgalomba helyezése". A pálya kivitelezője - az M6 Tolna Koncessziós Zrt. -nem kívánt nyilatkozni, egyik vezetőjük csak annyit mondott, hogy március 29-én döntenek a műszaki alkalmasságról.

A közlekedési tárca sajtóosztályán megerősítették, hogy gond van az egyik híddal, ezért az útavatás - előreláthatólag - három héttel csúszik.

Az M6-os déli szakaszáról jobb hírek érkeztek: nem lesz akadálya annak, hogy március 31-én, a délutáni avatást követően az autósok birtokba vegyék a sztráda Szekszárd-Bóly közti etapját, valamint a Bólyt Pécscsel összekötő M60-ast.

Az összesen 81 kilométer hosszú út beruházója, finanszírozója és üzemeltetője az - osztrák, francia és brit cégek által alapított - Mecsek Autópálya Koncessziós Zrt. Az építkezés és a pálya 28 éves üzemeltetése 267 milliárd forintba kerül az államnak, amit havi részletekben törleszt a költségvetés 2038-ig - írta a Népszabadság.

A Magyar Nemzet szerint 50 milliárdos megszorítást vállal a Bajnai-kormány a Nemzetközi Valutaalapnak (IMF) küldött legutóbbi szándéklevélben, ha az államháztartási hiány magasabb lenne a tervezettnél.

A Pénzügyminisztérium honlapján közzétett dokumentum szerint a 3,8 százalékos deficitcél teljesülését a növekvő egészségügyi kiadások, az állami vállalatok veszteségei és az önkormányzatok túlköltekezései veszélyeztetik.

Ha az egyenlegromlást a csökkenő kamatkiadások nem ellensúlyozzák, a kormány újabb kiadáscsökkentő intézkedéseket vezet be a GDP 0,2 százalékának mértékéig. A várható megszorításokat az IMF-nek eljuttatott levél nem részletezi. Az 50 milliárd forint az ingatlanadó eltörlésével kieső bevételnek felel meg.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Hetvenedik születésnapja alkalmából „megbocsátott” Angela Merkelnek Friedrich Merz

Hetvenedik születésnapja alkalmából „megbocsátott” Angela Merkelnek Friedrich Merz

Egy virágcsokorral igyekezett bizonyítani Friedrich Merz, hogy már nem neheztel Angale Merkelre. A korábbi, tizenhat évig regnáló kancellárt ugyanis a CDU jelenlegi elnöke, egyben kancellárjelöltje köszöntötte 70. születésnapja alkalmából. Igaz, a CDU székházában tartott ünnepség kissé megkésett, mivel az ünnepelt július 17-én töltötte be a kerek életévet.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.27. péntek, 18:00
Steinbach József
a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×