eur:
389.64
usd:
363.42
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Schiffer András: Az LMP egy párt javára sem lép majd vissza

Nem lépnek vissza a Lehet Más a Politika jelöltjei egyik párt javára sem az országgyűlési választások első fordulóját követően - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Schiffer András, a párt országos listavezetője. Kiemelte: elsősorban a parlamentbe készülnek, nem pedig bársonyszékekre hajtanak.

Kizártnak tartja a Lehet Más a Politika országos listavezetője, hogy az LMP akár a Fidesznek, akár az MSZP-nek kedvezzen az egymás közötti játékban, vagyis biztos, hogy nem segítik egyéni jelöltjeik visszalépésével egyik nagy pártot sem az első fordulót követően. Schiffer András hangsúlyozta: a Jobbikkal elfogadhatatlan lenne az együttműködés.

Az LMP nem járadékos párt akarnak lenni, nem fog odacsapódni egyik oldalhoz sem - közölte a listavezető. Schiffer András kiemelte, elsősorban a parlamentbe készülnek, nem bársonyszékekre hajtanak. Csalódni fog az, aki arra számít, hogy beállnak valamelyik szekértáborhoz - tette hozzá.

A listavezető bízik benne, hogy a második fordulóban is több olyan jelöltjük lesz, akik április 25-én győzelmi esélyekkel szállhatnak versenybe.

Schiffer András szólt arról is, a civil szervezetekkel intenzív kapcsolatra törekszik az LMP, bár a jelenlegi jogrend korlátokat állít a pártok és a társadalmi mozgalmak közötti kapcsolatnak.

Hanganyag: Hlavay Richárd

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×