INFORÁDIÓ 

2018. március 20. kedd
Klaudia

A sztrájktörvény módosítását kezdeményezik a munkaadók

InfoRádió / MTI
A sztrájktörvény módosítását, esetleg magatartási kódex megalkotását kezdeményezi a munkaadói oldal a múlt heti BKV sztrájk után, amelynek során véleményük szerint visszaéltek a sztrájkjoggal - hangzott el az Országos Érdekegyeztető Tanács pénteki plenáris ülésén. A sztrájktörvényről, annak esetleges módosításáról és az elégséges szolgáltatásokról a szakszervezetek az OÉT-en belül kívánnak tárgyalni.

Az elégséges szolgáltatások rögzítését, a munkabeszüntetés kezdetének és befejezésének meghatározását kívánja elérni a munkaadói oldal - jelentette ki Dávid Ferenc, a VOSZ főtitkára, a munkaadói oldal nevében.

A kormány, tiszteletben tartva a munkavállalók sztrájkhoz való jogát, javasolja, hogy egy hónapon belül az OÉT plenáris ülése elé kerüljön a módosítási javaslat - mondta Csizmár Gábor, a Miniszterelnöki Hivatal államtitkára.

A sztrájktörvényről, annak esetleges módosításáról és az elégséges szolgáltatásokról a szakszervezetek az OÉT-en belül kívánnak tárgyalni - hangzott el az ülésen.

A magyar sztrájktörvény közepesen szabályozó törvény - mondta Borsik János, az Autonóm Szakszervezetek Országos Szövetségének elnöke, aki egyben óvta az OÉT tagjait attól, hogy minősítsék a BKV sztrájkot.

"A törvény szerint az elégséges szolgáltatás mértékéről és feltételeiről kell megállapodni" - hangsúlyozta Borsik János.A címlapról ajánljuk