eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

MSZP-lista: még nem tudni, ki indul a XV. kerületben

A Magyar Szocialista Párt fővárosi elnöke ma mutatta be a szocialisták 32 budapesti egyéni képviselőjelöltjét. A XV. kerületben még nem végleges, hogy ki indul a szocialista színekben, de jövő hétre itt is eldőlhet a jelölt neve.

A fővárosi MSZP már tavaly végleges listát állított, de a fővárosi koalíció felbomlása és a BKV körüli botrányok miatt csúszott a névsor elfogadása. Az egyéni képviselőjelöltek között változás, hogy a párt vezetése kezdeményezte: Lendvai Ildikó pártelnök és Horváth Csaba, aki várhatóan a párt főpolgármester-jelöltje lesz, ne induljon egyéniben. Horváth Csaba helyett Donáth László lehet Budapest 2. számú választókörzetében a párt egyéni képviselőjelöltje, itt a fideszes Balsai István, és a jobbikos Európai Parlamenti képviselő Balczó Zoltán lesz a riválisa.

A fővárosi képviselőjelöltek listája elméletileg végleges, de a XV. kerületben még vannak nyitott kérdések: a helyi szervezet nem Hajdu László polgármestert akarja indítani, az MTI úgy tudja, a kerületi vezetés jövő héten újra foglalkozik az üggyel, és a tanácskozáson részt vesz Lendvai Ildikó pártelnök is.

A párt meghatározó politikusai közül Kiss Péter a 6-os számú választási körzetben indul, itt a Fidesz részéről Wintermantel Zsolttal és Szegedi Csanáddal, a Jobbik egyik Európai Parlamenti képviselőjével küzdhet a mandátumért. Steiner Pál, a szocialisták fővárosi frakcióvezetője a 7-es számú körzetben méretteti meg magát a fideszes Rogán Antal 5. kerületi polgármesterrel, és a jobbikos Hegedűsné Kovács Enikő ellenfeleként.

Budai Bernadett, korábbi kormányszóvivő, az MSZP jelenlegi szóvivője a 12-es számú választási körzetben indul, a Fidesz jelöltjeként itt Bácskai János, a Jobbik képviseletében pedig Kassab Adonis próbál mandátumhoz jutni. Ebben a körzetben egyébként Bácskai János nyerte tavaly az időközi választást. A 18-as körzetben Hagyó Miklós korábbi főpolgármester-helyettes lesz a kormánypárt képviselő-jelöltje, riválisai pedig Pokorni Zoltán, a Fidesz alelnöke, 12. kerületi polgármester és Martinez Gábor, a Jobbik jelöltje lesz.

A 28-as számú választási körzetben az MSZP fővárosi elnöke Burány Sándor a fideszes Tarnai Richárddal és a jobbik Pősze Lajossal küzdhet a voksokért. Hiller István oktatási és kulturális miniszter a 29-es számú választási körzetben lesz a fideszes Borbély Lénárd és a jobbikos Balog Barna ellenfele. A szocialisták 11 választókörzetben indítanak más jelöltet, mint 2006-ban.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.

Lehet, hogy most a britek átléptek egy határt

Kijev nyugati szövetségesei eddig megtiltották az ukrán erőknek, hogy a nyugatról szállított fegyvereket Oroszországon belüli helyszínek ellen használják
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 5. 07:20
×
×
×
×