eur:
389.68
usd:
363.3
bux:
68208.62
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Újabb magyar beteggel végzett a H1N1

Meghalt egy H1N1 vírussal fertőzött, lélegeztető gépen tartott 33 éves férfi szerdán Debrecenben - közölte a Debreceni Egyetem Orvos és Egészségtudományi Centrum kórházhigiénés és infekciókontroll tanszékének vezetője.

Orosi Piroska tájékoztatása szerint a fiatal férfit nem oltották be az influenza elleni vakcinával, és az új típusú influenzán kívül más, korábbi betegsége nem volt.

Ez volt a harmadik olyan haláleset a Debreceni Egyetem Orvos és Egészségtudományi Centrumban, ahol az új típusú influenza vírusa kimutatható volt - tette hozzá a tanszékvezető.

A kórházhigiénés és infekciókontroll tanszékének vezetője elmondta azt is, hogy jelenleg két felnőttet és egy gyermeket még mindig intenzív osztályon lélegeztetnek.

Náluk már kimutatták az újvírust, további három beteget pedig H1N1-gyanú miatt kezelnek a klinikán - fűzte hozzá Orosi Piroska.

Címlapról ajánljuk

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×