INFORÁDIÓ 

2018. március 19. hétfő
Bánk, József

Rendőrőrsöt követelnek Sajóbábonyra a megyei szocialisták

InfoRádió / MTI
Igen határozottan követelést fogalmaztak meg a Borsod megyei szocialisták a rendészeti miniszternek. Arra kérték Draskovics Tibort, hogy két hónapon belül küldjön Miskolcra rendőri erősítést és hozzon létre Sajóbábonyban rendőrőrsöt - közölte Varga László, a párt országgyűlési képviselője.

Az elmúlt hétvégén Sajóbábonyban történtek után az MSZP megyei vezetése találkozott Draskovics Tiborral, akit arra kértek, hogy azonnali hatállyal gyorsítsa fel a készenléti rendőri század Miskolcra telepítésének folyamatát. Ezzel is "bizonyíthatja alkalmasságát" a miniszteri posztra - mondta Varga László.

A képviselő közölte: azt is kérték a szaktárca vezetőjétől, hogy Sajóbábonyban a jelenlegi körzeti megbízotti rendszer helyett mihamarabb rendőrőrs álljon fel.

Minderre két hónap határidőt szabott az MSZP helyi szervezete - tette hozzá.

Közben a polgári nemzetbiztonsági szolgálatokat irányító tárca nélküli miniszter azt mondta: a rendőrség megfelelően lépett fel a hétvégén Sajóbábonyban. Juhász Gábor, a nemzetbiztonsági kabinet ülése után tartott kormányszóvivői tájékoztatón közölte: a vasárnap történtek miatt a szélsőjobboldali politikát folytatók a felelősek.

A Fidesz szerint a kormány 2006 óta nem tudja biztosítani a rendet Magyarországon, és képtelen garantálni a közbiztonságot a magyar emberek számára.

Közben újabb két embert vettek őrizetbe a Sajóbábonyban történtekkel kapcsolatban, a közösség tagja elleni erőszak gyanúja miatt folytatott eljárásban.

Gaskó Bertalan, a Borsod Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az InfoRádióban elmondta: a város nyugalmának megőrzése érdekében továbbra is fenntartják a fokozott rendőri jelenlétet.

Sajóbábonyban vasárnap, a Jobbik által rendezett szombat esti lakossági fórum után alakult ki összetűzés a korábban feloszlatott Magyar Gárda egyenruháját viselők és a roma lakosság között. Egy nő megsérült, egy autót pedig megrongáltak.

Hanganyag: Németh Zoltán


A címlapról ajánljuk