eur:
389.43
usd:
363.39
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

A Szolnokon elhunyt fiú halála összefüggésbe hozható a H1N1 vírusfertőzéssel

A szolnoki Hetényi kórházban november elsején elhunyt 15 éves betegnél a H1N1 vírust diagnosztizálták, a fiú halála összefüggésbe hozható a vírusfertőzéssel - közölte az intézmény főigazgatója kedden az MTI-vel.

A kimutatott H1N1 vírus a betegnél tüdőgyulladást okozott, ennek szövődményeként a teljes tüdőszövetre kiterjedő elváltozás alakult ki. Ezt követően a fiúnál egyre fokozódó légzési elégtelenség jelentkezett, amely a súlyos alapbetegségek mellett szívelégtelenséget idézett elő, és ez a beteg halálához vezetett - tudatta közleményében Sélleiné Márki Mária főigazgató.

A súlyos, krónikus tüdőbetegségben szenvedő fiút a Pest megyei Szentlőrinckátáról előbb a jászberényi Szent Erzsébet Kórházba szállították, majd onnan került a szolnoki gyógyító intézménybe, ahol október 29. és november 1. között tlátták el.

Halálát Székely Tamás egészségügyi miniszter a november 3-ai kormányszóvivői tájékoztatón jelentette be, hozzátéve: az elhunyt több ismert rizikócsoporthoz tartozott.

Címlapról ajánljuk

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×