eur:
399.29
usd:
363.94
bux:
74175.47
2024. október 8. kedd Koppány

Az OEP a jövő héten utal az egészségügyi intézményeknek

A jövő hét elején kezdi utalni a kórházaknak az Országos Egészségbiztosítási Pénztár azt a 4,5 milliárd forintot, amelyről az elmúlt hetekben állapodtak meg az egészségügyi intézmények szakmai szervezeteinek vezetői a kormánnyal.

Az egészségügyi minisztérium tájékoztatása szerint a források elosztásánál kiemelt figyelmet kapnak a súlyponti kórházak, a 24 órás sürgősségi ellátást végző intézmények, illetve a járóbeteg-ellátásban az önálló szakrendelők. A megállapodás szerint decemberben további 6 milliárdot folyósítanak az intézményeknek, a jövő év elején pedig plusz egy havi finanszírozásban részesülnek. A kórházak eredetileg 25,5 milliárd forintot kértek a kormányzattól pluszjuttatásként, mert véleményük szerint e nélkül már az intézmények működése és a betegellátás került volna veszélybe.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor Strasbourgban: "az EU-nak változnia kell"

Kedd délután órákon át faggathatják újságírók a magyar miniszterelnököt egy nappal azelőtt, hogy bemutatja Magyarország EU-elnöki programját a plenáris ülésen. Szólt a gazdasági versenyképességi megoldási terveiről, illetve a migrációs javaslatról. Szorgalmazta a schengeni csúcs létrehozását és a háború lezárása felé is javasolt lépéseket. Részletesen szólt Ukrajnával kapcsolatos álláspontjáról, és arról is, mi történik Európában két nappal az amerikai elnökválasztás után.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.09. szerda, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×