eur:
389.17
usd:
362.52
bux:
0
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Rogán: a Gulagok szelleme még ma is kísért

Rogán Antal szerint a Gulagok szelleme még ma, 56 évvel azok megszűnte után is kísért. Az V. kerület fideszes polgármestere erről a Gulagról való visszatérés 56. évfordulója alkalmából rendezett budapesti megemlékezésen beszélt.

Mint mondta: a munkatábor elnevezéséhez az embertelenség, a kíméletlenség, a hatalommal való visszaélés, az elhallgatás és a hazugság fogalmai társíthatók, amelyek a mai politikában is jelen vannak.

Rogán Antal úgy fogalmazott: a hatalom jelenlegi gyakorlói át akarják nevelni a népet és őszinteségnek próbálják feltüntetni a rendszerváltás utáni politikai időszak legnagyobb hazugságát. Stark Tamás történész, a Magyar Tudományos Akadémia Történettudományi Intézetének munkatársa a rendezvényen emlékeztetett arra: szovjet források szerint a II. Világháború után 540 ezer magyar állampolgárt hurcoltak a Szovjetunióba, valójában ez a szám a 600 ezret is meghaladja. Közülük 200 ezren soha nem tértek vissza. A szakember hozzátette: mivel a táborok a kommunista gazdaság részeit képezték, ezek az emberek nem a világháború, hanem a kommunizmus áldozatai.

Címlapról ajánljuk

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Órákon belül érkezik az adat, ami eldöntheti a forint sorsát

Órákon belül érkezik az adat, ami eldöntheti a forint sorsát

Sorra töri át a vezető devizákkal szemben a fontos szinteket a forint, a magyar idő szerint délután 14 óra 30 perckor érkező amerikai munkaerőpiaci adatok azonban várhatóan ezúttal is komoly elmozdulásokat hoznak a részvény- és devizapiacokon egyaránt, ennek következtében pedig gyorsan változhat a kép a forint esetében is. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×