eur:
392.91
usd:
366.44
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin

Rudolf Péter: "Miért kell talpra állítani valamit, ami éppen ágaskodik?"

Készül az Üvegtigris 3 forgatókönyve, és a tervek szerint egy újabb kereskedelmi csatornán folytatódik a Beugró című tévéműsor - mondta az InfoRádiónak Rudolf Péter, aki a filmezés és a televíziózás mellett a színpadot sem hanyagolja: az Új Színházban Shakespeare-t rendez, a Centrál Színházban pedig főszerepet játszik.

Most rendez először Shakespeare-darabot Rudolf Péter, aki meghívott rendezőként az Új Színházban állítja színpadra az Ahogy tetsziket. A színművész az InfoRádiónak elmondta: ha dönthetett volna másképp, a Bárdnak egy másik darabját választja, ám figyelembe kellett vennie, hogy a társulat tagjainak mi áll a legjobban.

A színészetet sem hanyagolja Rudolf Péter: a Centrál Színházban a Mégis kinek az élete című darab főszerepét játssza majd. Tervei között szerepel az is, hogy az évad vége felé Debrecenben egy kortárs amerikai író darabjában is feltűnik majd felesége, Nagy-Kálózy Eszter oldalán, ám megjegyezte: erről még nem tud biztosat.

"Úgy látszik, nehéz megtalálni a helyünket, de mégis mindig megtaláljuk" - mondta a színművész a Beugró című, a Magyar Televízión futó műsorral kapcsolatban, amelyből nem rendelt újabb epizódokat a csatorna. Rudolf Péter úgy tudja, hogy a készítők a CoolTV-vel kötöttek szerződést, így ott folytatódhat a humoros színházi rögtönzéseket bemutató program, amelynek állandó és lelkes rajongótábora alakult ki. "Végül is mindig talpra áll a produkció, de nem tudom, miért kell talpra állítani valamit, ami éppen ágaskodik" - fűzte hozzá.

Újabb folytatás

Két másik forgatókönyv és egy saját írás mellett az Üvegtigris 3 történetén is dolgozik - árulta el Rudolf Péter, megjegyezve: a sztori elkészült, de még finomítani kell rajta.

A Helikon Kiadónál most jelent meg Vaszary Gábor A szőkékkel mindig baj van című regényének hangoskönyv-változata Rudolf Péter előadásában. Erről szólva a színművész elmondta: a mű "könnyed, szerethető, humanista történet, és az egésznek van egy bája. Ez olyan snasszul hangzik, majdnem gejlen, de ez az igazság. Nyilván nem véletlenül fordították le a világ sok-sok nyelvére, nem véletlenül készítettek filmeket és színdarabokat Vaszary írásaiból."

Hanganyag: Oláh András

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Gazdasági elemzők az Arénában: a „másnaposság” után hamarosan dinamikus pályára állhat a magyar gazdaság

Gazdasági elemzők az Arénában: a „másnaposság” után hamarosan dinamikus pályára állhat a magyar gazdaság

Nagyjából a Magyar Nemzeti Bank várakozásainak megfelelő adatokat vár idén a magyar gazdaságtól Isépy Tamás, a Századvég makrogazdasági üzletágvezetője és Madár István, a Portfolio vezető makrogazdasági elemzője. Úgy vélik, az elmúlt időszak gazdasági válságainak egyik legfőbb tapasztalata, hogy sokkal több váratlan helyzetre kell felkészülnie a világnak.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

A Politico értesülései szerint az Egyesült Államok pénteken egy 6 milliárd dolláros fegyvercsomagot jelenthet be Ukrajnának a nemrég elfogadott 60,8 milliárd dolláros keretből. A csomag tartalmaz majd Patriot légvédelmi rakétákat, tüzérségi lőszert, drónokat, drón elleni fegyvereket, illetve levegő-levegő rakétákat vadászgépekhez. Az AP két amerikai forrásra hivatkozva arról ír, hogy az ukránok hátrébb vonták a frontvonalról az amerikai Abrams tankokat, mivel az orosz drónok könnyen észreveszik és megtámadják őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×