INFORÁDIÓ 

2018. március 24. szombat
Gábor, Karina

Polarizált fénnyel gyógyítják a gyerekeket a Szent János Kórházban

Infostart / InfoRádió
A sejtműködést regeneráló, polarizáltfény-terápiás, magyar fejlesztésű orvostechnikai eszközt adtak át a Szent János Kórház gyermek-szakrendelőjének. Madarasi Anna főorvos szerint, bár a kezelések rendkívül jó eredményeket hoztak - a többi között a csonttörés, az asztma, az ekcéma vagy a szénanátha esetén -, a terápia egyelőre alulfinanszírozott.

Mellékhatások nélkül gyógyít a polarizált fény, amely egy centiméter mélyen jut a bőr alá, és a vörösvértesteket stimulálja, megsokszorozva azok oxigénfelvevő és -leadó képességét - mondta az InfoRádiónak a Szent János Kórház orvosigazgató-helyettese.

A polarizáltfény-terápia segíti a nyílt sebek, törött csontok gyógyulását, de a három hónapos klinikai kísérletsorozat során jó eredményeket értek el vele többek között az asztmás, szénanáthás, ekcémás betegeknél is - tette hozzá Madarasi Anna.

A gyermekgyógyász főorvos elmondta: hogy hány kezelés után mutatkoznak meg az első eredmények, nagyban függ attól, hogy mi a baja a páciensnek, mióta áll fenn és milyen súlyos a betegség - magyarázta a szakértő.

Madarasi Anna megjegyezte: a kezelés hatékonyságát mutatja, hogy egy sportoló - általában hetek alatt gyógyuló - izomszakadása a terápia alkalmazásával öt nap után már kimutathatatlan volt.

A szakértő hozzátette: az Országos Egészségbiztosítási Pénztár támogatja a - két másik eszközzel végzett - fényterápiát, ám az új berendezés sokkal nagyobb, drágább, mint az eddig használtak, így a kúra is sokkal többe kerül. A kezelés egyelőre alulfinanszírozott - vélekedett.

A Szent János Kórházban most felszerelt készülék használata a gyerekeknek az Aprónép Alapítványon keresztül, orvosi beutalóval ingyenes - mondta Madarasi Anna.

Kapcsolódó hang

Hanganyag
 


A címlapról ajánljuk