eur:
395.11
usd:
366.1
bux:
65138.09
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Polarizált fénnyel gyógyítják a gyerekeket a Szent János Kórházban

A sejtműködést regeneráló, polarizáltfény-terápiás, magyar fejlesztésű orvostechnikai eszközt adtak át a Szent János Kórház gyermek-szakrendelőjének. Madarasi Anna főorvos szerint, bár a kezelések rendkívül jó eredményeket hoztak - a többi között a csonttörés, az asztma, az ekcéma vagy a szénanátha esetén -, a terápia egyelőre alulfinanszírozott.

Mellékhatások nélkül gyógyít a polarizált fény, amely egy centiméter mélyen jut a bőr alá, és a vörösvértesteket stimulálja, megsokszorozva azok oxigénfelvevő és -leadó képességét - mondta az InfoRádiónak a Szent János Kórház orvosigazgató-helyettese.

A polarizáltfény-terápia segíti a nyílt sebek, törött csontok gyógyulását, de a három hónapos klinikai kísérletsorozat során jó eredményeket értek el vele többek között az asztmás, szénanáthás, ekcémás betegeknél is - tette hozzá Madarasi Anna.

A gyermekgyógyász főorvos elmondta: hogy hány kezelés után mutatkoznak meg az első eredmények, nagyban függ attól, hogy mi a baja a páciensnek, mióta áll fenn és milyen súlyos a betegség - magyarázta a szakértő.

Madarasi Anna megjegyezte: a kezelés hatékonyságát mutatja, hogy egy sportoló - általában hetek alatt gyógyuló - izomszakadása a terápia alkalmazásával öt nap után már kimutathatatlan volt.

A szakértő hozzátette: az Országos Egészségbiztosítási Pénztár támogatja a - két másik eszközzel végzett - fényterápiát, ám az új berendezés sokkal nagyobb, drágább, mint az eddig használtak, így a kúra is sokkal többe kerül. A kezelés egyelőre alulfinanszírozott - vélekedett.

A Szent János Kórházban most felszerelt készülék használata a gyerekeknek az Aprónép Alapítványon keresztül, orvosi beutalóval ingyenes - mondta Madarasi Anna.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Mi vezetett a németországi Zöldek zuhanórepüléséhez?
Elemzés

Mi vezetett a németországi Zöldek zuhanórepüléséhez?

Egyre csökken a németországi Zöldek párt támogatottsága, öt év alatt több mint duplájára, 25-ről 56 százalékra nőtt azok száma, akik semennyire sem tudnak azonosulni a párttal, ezzel Németország egyik leginkább elutasított politikai tömörülésévé vált. A háttérben a zöldítés, a kormány energiapolitikája áll - mondta az InfoRádióban Dobrowiecki Péter, a Mathias Corvinus Collegium Magyar-Német Intézetének kutatási vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 28. 07:57
×
×
×
×