eur:
395.14
usd:
371.22
bux:
65302.71
2024. április 19. péntek Emma

Lendvai Ildikó: Minden holokauszttagadó tett mögött ott lesz Orbán Viktor felelőssége

Menjen a fenébe! Hogy jön ehhez? - az atv.hu közlése szerint Pokorni Zoltán, a Fidesz alelnöke így reagált a televíziós csatorna Reggeli Jam című csütörtöki műsorában Lendvai Ildikó korábbi közleményére, amelyben az MSZP-elnök azt írta, minden holokauszttagadó tett mögött ott lesz Orbán Viktor felelőssége.

Az atv.hu az MTI-hez eljuttatott összefoglalójában azt írta: Pokorni Zoltán a műsorban elmondta, hogy megérti képviselőtársa keserűségét, de ezt nem úgy kellene levezetnie, hogy a Fideszt fasisztázza és nyilasozza. Tehetetlenek voltak hét évig, utána meg az jut eszébe, mint Mórickának, hogy Orbán Viktor áll minden tarthatatlan és tűrhetetlen kijelentés mögött - fogalmazott a műsorban a fideszes politikus.

Elég sok módosító javaslatot tett a frakció, de ezeket leverték, mint vak a poharat, nem a megoldást keresték. Az MSZP politikájának a lényege, hogy a Fideszt sározzák - mondta Pokorni Zoltán a honlap közlése szerint.

Az MSZP elnöke az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében arról írt: a Fidesz szavazatai hiányoztak ahhoz, hogy módosítani lehessen az alkotmányt, és büntethetővé váljon az, aki tagadja a holokausztot, tagadja a diktatúrák embertelen tetteit.

Lendvai Ildikó szerint a Fidesz miatt továbbra is büntetlenül lehet azt hazudni, hogy a népirtás meg sem történt. "Mostantól minden holokauszttagadó mondat és tett mögött, minden neonáci megnyilvánulás mögött ott lesz Orbán Viktor felelőssége" - fogalmazott a szocialista politikus.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×