eur:
389.35
usd:
363.6
bux:
68049.3
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

A közoktatásról szóló törvény módosításáról is szavaz ma a parlament

A kötelező gépjármű-felelősségbiztosításról, a közoktatásról szóló törvény módosításáról és a bűnügyi nyilvántartási rendszerről szavaznak a képviselők az országgyűlés mai ülésén.

Az előterjesztés alapján a jelenlegi bonus-malus rendszerrel szemben az európai összehasonlítást is lehetővé tévő központi kártörténeti nyilvántartás jönne létre.

A javaslat tartalmazza azt is, hogy a jövőben a szerződéskötés időpontját tekintik a biztosítási évfordulónak. A szerződéses időszak továbbra is 12 hónap marad. A képviselők szavaznak több közlekedési tárgyú törvényjsavaslatról és határoznak a bűnügyi nyilvántartási rendszerről, valamint a bűnügyi és rendészeti biometrikus adatok nyilvántartásáról is.

Döntés várható a csőd- és a felszámolási eljárásról szóló törvény, valamint az azzal összefüggő egyes jogszabályok módosításáról. A határozathozatalok után vitatják meg a képviselők a nemzetközi jellegű felsőoktatási intézményekről szóló törvényjavaslatot, amely támogatja a nemzetközi intézmények magyarországi működését. ---

Kedden az adótörvényekről és az egyes képviselői juttatásokról tárgyal az országgyűlés.

Címlapról ajánljuk

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×