eur:
389.61
usd:
363.53
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Ünnepi menetrend: máshogy járnak a buszok, a vonatok és a BKV járatai is

A pünkösdi hétvégén változik a tömegközlekedési eszközök menetrendje. A budapestieknek emellett több helyen forgalmi változással is szembe kell nézniük. Nem szokványos menetrend szerint indulnak a vonatok és a távolsági buszok sem, a BKV több járatának pedig több rendezvény és karbantartás miatt módosul az útvonala.

Módosított menetrend szerint közlekednek a személyszállító vonatok május 31. és június másodika között. Vasárnap, május 31-én, pünkösdkor az ünnepi menetrend, június elsején, hétfőn vasárnapi menetrend, másodikán, kedden pedig hétfői menetrend lesz érvényben. Szerdától, harmadikától viszont már a megszokott menetrend szerint közlekednek a vonatok.

A Volán szombaton a szabadnapok, vasárnap és hétfőn pedig a munkaszüneti napok menetrendje szerint indítja buszjáratait, kedden viszont a szokványos hétfői menetrend lesz érvényben, azaz sűrűbben járnak a buszok, szerdától pedig újra a munkanapokon szokásos időpontokban indulnak a járatok.

A MÁV és a Volán szóvivője felhívta a figyelmet, hogy a sorban állás elkerülése érdekében érdemes előre megváltani a jegyeket.

A budapestiek életét több rendezvény és a velük járó korlátozások, lezárások is nehezítik. Viszont jó hír, hogy szombaton éjféltől az autósok birtokba vehetik a felújított Szabadság hidat, és várhatóan az Északi összekötő vasúti híd felújítása is befejeződik a hétvégén.

Ám a már pénteken elkezdődött háromnapos motoros találkozó és felvonulás, a pesti alsó rakparton megrendezendő bicikliverseny és a Nemzeti vágta okozhat némi bonyodalmat a közlekedésben. Utóbbi rendezvény miatt már lezárták az 56-osok terét (volt Felvonulási tér) és a Koós Károly sétányt. De le lesz zárva az Andrássy út szervizútja, valamint a Dózsa György út Podmaniczky utca és a Városligeti fasor közti szakasza. A Nemzeti vágta miatt életbe lépő lezárások kedden hajnalig maradnak érvényben.

A pesti alsó rakparton szombat déltől rendeznek futógálát, emiatt szombat este kilencig lezárják a Lánchídig. Vasárnap gyermeknap lesz a Kossuth téren, ami miatt rövidített, módosított útvonalon közlekednek a BKV járatai: a 2-es villamosok a Havas utca és a Kossuth tér között járnak, a 70-es és a 78-as trolibuszok pedig az Erzsébet királyné útja aluljárójától, illetve a Keleti pályaudvartól a Honvéd utcáig közlekednek.

A 75-ös troli, a 20E, a 30-as és a 30A busz is módosított útvonalon közlekedik, ahogy a Hősök tere és a Bajza utca lezárása miatt a 105-ös, illetve a 979-es éjszakai buszjárat is. A 79-es trolipótló autóbuszok a hétfői üzemzárásig a Keleti pályaudvar és a Dózsa György út között közlekednek.

Vasárnap karbantartási munkálatokat végeznek a ráckevei HÉV Dunaharaszti külső és Szigetszentmiklós közötti szakaszán, a szerelvények ezért megosztva közlekednek a Vágóhíd és Dunaharaszti külső, valamint Szigetszentmiklós és Ráckeve, avagy Szigetszentmiklós és Tököl között.

A megváltozott forgalmi rendről a www.bkv.hu oldalon tájékozódhatnak.

Hanganyag: Hegedûs Zsuzsa

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×