eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Lehet Más a Politika: Nem a tőke, hanem a munkavállalók a fontosak

Összeurópai szinten kell megváltoztatni az unió egész területén kialakult "fordított bérversenyt", minimális adómértéket bevezetve a Lehet Más a Politika álláspontja szerint - jelentette ki a párt európai parlamenti (EP)listájának vezetője szerdán Egerben, hangsúlyozva, nem a tőke, hanem a munkavállalók érdekei a fontosak.

Ma ugyanis a tagállamok a befektetések megszerzéséért egyre inkább a tőke érdekeit tartják szem előtt a munkavállalók érdekeivel szemben, miközben "már-már éhbérért" dolgoznak a munkavállalók - elemezte a helyzetet Szabó Tímea.

A listavezető hangsúlyozta: más pártokkal szemben, amelyeknek tagjai "egyfajta nyugdíjas állásnak" tekintik az európai parlamenti tagságot, illetve "valamilyen parkolópályát" jelent a politikusaiknak, a Lehet Más a Politika jelöltjei valóban dolgozni kívánnak az EP-ben.

Legfontosabb törekvésüknek tekintik összeurópai szinten megvédeni a szociális vívmányokat, hogy a jövőben sem csupán egy szűk csoport, hanem mindenki számára elérhető maradjon a minőségi oktatás és egészségügyi ellátás.

Ivády Gábor, a pártlista második helyezettje a párt vidékfejlesztési politikáját ismertetve úgynevezett zöldgalléros munkahelyek megteremtését sürgette.

A "zöldgalléros munkahelyek" megteremtését a többi között egy energiatakarékosságot célzó lakás-felújítási program beindításában, illetve a megújuló energia elterjesztésében látja. Ehhez illeszkedhet a Tisza árterének rehabilitációja is - mondta a politikus.

Arról is szólt, hogy a Gallup legújabb felmérése szerint a pártot választani tudó biztos szavazók körében 2 százalékos a Lehet Más a Politika támogatottsága, illetve a választók immár 20 százaléka ismeri a pártot.

Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.

Lehet, hogy most a britek átléptek egy határt

Kijev nyugati szövetségesei eddig megtiltották az ukrán erőknek, hogy a nyugatról szállított fegyvereket Oroszországon belüli helyszínek ellen használják
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 5. 07:20
×
×
×
×