eur:
391.27
usd:
366.72
bux:
68142.02
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

Rogán: Százmilliókat hoz az önkormányzati parkolás-felügyelet

November 1-től a közterület-felügyelők fogják a parkolási díjak befizetését ellenőrizni Belváros-Lipótvárosban - mondta az InfoRádiónak Rogán Antal, a kerület polgármestere. A feladatot eddig ellátó parkolási cég bevételeiből ugyanis egy Ferrari bérlésére is futotta, ami már szemet szúrt a politikusnak.

A Fővárosi Önkormányzat és az V. kerületi önkormányzat részvételével is működtetett Fővárosi Parkolási Társulás 1997-ben szerveztek ki a parkolási díjak befizetésének ellenőrzését, a feladat ellátására pedig éves szinten több mint 200 millió forintot költ - mondta el az InfoRádióban Belváros-Lipótváros polgármestere, aki sokallja az összeget.

Rogán Antal elmondta: akkor javasolta, hogy vegyék vissza a feladatot, amikor kiderült, hogy a tevékenységet végző cégnek egy Ferrari bérlésére is futotta.

Szavai szerint a Fővárosi Parkolási Társulás a tevékenységek nagy részét maga végzi, és csak kisebb részét adja ki cégeknek, így a parkolási díjak 60 százaléka az önkormányzatokhoz kerül, míg például ott, ahol a parkolást a Centrum Parkoló társaság végzi, azaz minden feladatot magánvállalkozás lát el, ott a bevételek harmada kerül az önkormányzatokhoz.

Hanganyag: Sigmond Árpád

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×