eur:
389.16
usd:
362.11
bux:
68510.26
2024. május 8. szerda Mihály

Érkezik az új influenzavírus mintája

Napokon belül Magyarországra érkezhet az új típusú influenzavírus mintája, ami alapján megkezdődhet az oltóanyaggyártás.

Bujdosó László, a Pandémiás Bizottság elnöke a parlament egészségügyi bizottsága előtt azt mondta: 8-12 héten belül elkészülhet az első 500 ezer adag oltóanyag. Falus Ferenc országos tiszti főorvos arról számolt be, hogy a legfrissebb adatok alapján világszerte 2374 gyanús esetet tartanak nyilván, 87 betegnél pedig már igazolták a vírus jelenlétét.

Európában 106 gyanús páciensről tudnak, közülük négy embernél mutatták ki a vírust. A szakember korábban hangsúlyozta: a vírus élelmiszerrel nem terjed, az ellen gyógyszerrel nem, csak vakcinával lehet védekezni, és a betegséget lehet kezelni.

Az új típusú influenza bizonyítottan 26 ember halálát okozta Mexikóban, ahol az egészségügyi hatóságok nem zárják ki, hogy a vírus további 133 ember halálában is közrejátszott.

Címlapról ajánljuk
Már palesztinbarát sátortábor van Bécs leghíresebb egyetemén is

Már palesztinbarát sátortábor van Bécs leghíresebb egyetemén is

Aktivisták palesztinbarát tiltakozó tábort létesítettek Európa egyik legrégebbi egyetemének udvarán. A mintát az amerikai egyetemek tiltakozói jelentették. A rendőrség kivonult a helyszínre, de nem tiltotta be a tüntetést. A hasonló megmozdulások számos ország egyetemein immár szinte mindennapossá váltak.

Érkezik a kínai elnök, szerdától óriási lezárások jönnek a fővárosban – itt vannak a részletek

Mutatjuk, melyik fővárosi útvonalakon mikor kell jelentős korlátozásra számítani.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×