eur:
389.13
usd:
363.06
bux:
68036.05
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Budapesten bátran ihatunk a csapvízből

Kiváló minőségű ivóvíz folyik a csapokból Budapesten, így bátran ihat belőle bárki - mondta az InfoRádióban a Fővárosi Vízművek szóvivője. A víz minőségét évente 11 ezer vizsgálattal ellenőrzi a cég.

A Fővárosi vízművek szóvivője szerint kiváló minőségű, ellenőrzött ivóvíz folyik a csapokból. Lévai Zsuzsanna hozzátette. évente 11 ezer vízminőségi vizsgálatot végeznek.

A vízmintákat nagyjából 250 ezer paraméter szerint vizsgálják, és egyelőre semmi panasz nincs a minőségre - tette hozzá a szóvivő.

Elmondta azt is: a főváros ivóvízszükségletének nagyjából 70 százaléka a Szentendrei-szigeten lévő kutakból származik, ahonnan szinte tisztítás nélkül kerülhet a kiváló minőségű víz a vezetékekbe, 30 százalékát pedig a Csepel-sziget kútjaiból nyeri a vállalat.

Hanganyag: Kálló Izabella

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: mást várnak a háziorvosok, és mást a kamara

Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: mást várnak a háziorvosok, és mást a kamara

A háziorvosok kollegiális vezetője, Békássy Szabolcs azt mondta az InfoRádióban, hogy a Belügyminisztérium által nemrég elrendelt ellenőrzések célja hosszú távon nem a bírságolás, hanem egy átfogó kép kialakítása az egészségügyi ellátórendszer humánerőforrás helyzetéről. A Magyar Orvosi Kamara főtitkára pedig arról beszélt, hogy főként financiális okai lehetnek a nem megfelelő hatékonyságú kórházi munkavégzésnek.

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×