eur:
387.69
usd:
357.07
bux:
68854.65
2024. május 17. péntek Paszkál

Május végétől járható a Szabadság híd

Május végére, határidőre befejeződik a fővárosi Szabadság híd felújítása. Pünkösdkor az autósok is birtokba vehetik az átkelőt. A környéken viszont a 4-es metró építése, illetve az V. kerületi önkormányzat útfelújítási programja miatt jelentős korlátozásokra kell majd számítani. A híd felújítása 5,6 milliárd forintba került.

Május végén az autósok is átkelhetnek a Szabadság hídon, ám a munkálatok ezzel még nem érnek véget - mondta az InfoRádióban Nyáry Krisztián, a Főpolgármesteri Hivatal kommunikációs igazgatója -, a közvilágítást még ez után fogják felszerelni, a munkálatok azonban várhatóan nem zavarják a közlekedést.

Az 5,6 milliárd forintba kerülő felújítás során - amelyből 2,6 milliárd forintot az Európai Unió biztosított - szinte a szerkezetéig visszabontották a hidat, a kivitelezők kicserélték az elöregedett, korrodált részeket, és díszkivilágítást is kapott az építmény.

A Kálvin tér környékén azonban a híd megnyitása után sem lesz egyszerű a közlekedés, hiszen a metróépítés miatt a környéken még mindig számos utca le van zárva.

A Budáról érkezőknek a Lónyai utcán kell lekanyarodniuk a hídról, míg a Budára igyekvők a rakpartról közelíthetik meg az átkelőt.

Hanganyag: Kálló Izabella

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Politológus a Fico-merényletről: elkezdhetünk hozzászokni az ilyesmihez

Politológus a Fico-merényletről: elkezdhetünk hozzászokni az ilyesmihez

A szlovákiai társadalom hosszú ideje nagyon feszült, és a politikusok a merénylet után is inkább hergelnek, mintsem nyugtatnak – mondta az InfoRádióban a szlovákiai Fórum Intézet elnöke. Öllös László politológus, filozófus szerint a kampány hátralévő része a Robert Fico elleni támadásról szól majd, és a meglőtt kormányfő pártjának támogatottsága növekedni fog.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×