eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Készül az árvízre a csatornázási művek

Megkezdte az árvízi védelemre való felkészülést a Fővárosi Csatornázási Művek. A társaság szóvivője elmondta: magas vízállás esetén zsilipeket zárnak le és árvízi kapukat torlaszolnak el. Báthory Mariannát kérdeztük.

A Fővárosi Csatornázási Művek a múlt hétvégén megkezdte az árvízvédelmi munkálatokat, azaz már több csatornazsilipet is lezártak, hogy a Duna vize ne "jelenjen meg" a városban, és elkezdték szivattyúzni a szennyvizeket - mondta el az InfoRádiónak Báthory Marianna, a társaság szóvivője. Továbbá az észak-pesti szennyvíztisztító telepen áttértek az árvízi üzemmódra.

A Duna vízállásának emelkedésével folyamatosan végzik el az újabb és újabb árvízvédelmi feladatokat. Minden vízálláshoz külön feladatok vannak rendelve. A legmagasabb vízállásnál állandó figyelőszolgálat működik a védvonalakon. Most lassú emelkedésre és tartós vízállásra számítanak. A napokban stagnál a Duna vízszintje, de a hétvégére megint emelkedés várható - fejtette ki a szóvivő.

A jelenlegi, ötméteres vízállás még messze van a 2006-os árvíztől, amikor 8,6 méter volt a Duna vízállása - mutatott rá Báthory Marianna.

Hanganyag: Kálló Izabella

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×