eur:
389.7
usd:
363.65
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

A Fidelitas tiltaná a játszótéri dohányzást - SZDSZ: nyitott kapukat döngetnek

A Fidelitas akciót indít annak érdekében, hogy Magyarország minél több településén tiltsák meg a dohányzást a játszótereken - közölte Kérdő Zsuzsa, a Fidesz ifjúsági szervezetének alelnöke kedden budapesti sajtótájékoztatóján.

A Fidelitas szerint szükség van arra, hogy törvényben vagy rendeletben tiltsák meg a játszótéri dohányzást - mondta Kérdő Zsuzsa, aki a szervezet debreceni vezetője. Véleménye szerint, a szabályozás eredményeként kevesebb fiatal gyújtana rá.

Radnóti Ákos, a Fidelitas győri elnöke arról beszélt: évente harmincezren halnak meg a dohányzás ártalmainak következtében, ennek tíz százaléka a passzív dohányos. Szükség lenne a dohányzási szokások megváltoztatására, a cél az, hogy minél kevesebb fiatal dohányozzon - tette hozzá. Közölte, visszatartó erő lenne, ha a tiltást megszegőket szabálysértési bírsággal lehetne sújtani. Radnóti Ákos elmondta, Győrben május elsején lép életbe a játszótéri dohányzást tiltó rendelet.

Az újlipótvárosi Szent István park egyik játszóterénél tartott sajtótájékoztatón megjelent Merker Dávid, az SZDSZ kerületi frakcióvezető-helyettese és Szabadai Viktor, a párt budapesti elnökségének tagja.

Merkel Dávid azt mondta: "a spanyol viaszt feltalálni nem kell", kezdeményezésükre a XIII. kerületben már megszületett a játszótéri dohányzást tiltó rendelet. Ezzel szemben Debrecenben, ahol Kérdő Zsuzsa önkormányzati képviselő, még nem fogadtak el ilyen szabályozást - tette hozzá.

Szabadai Viktor arról beszélt: a főváros 45 játszóterén már nem megengedett a dohányzás. A tiltás elsősorban azt a célt szolgálja, hogy a gyerekek minél kevesebbszer találkozzanak "a rossz magatartásmintával".

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×